aA
Liepos viduryje Suomijos šiaurėje sulaikyti banko plėšimu įtariami keturi Lietuvos piliečiai dėl ankstesnių turtinių nusikaltimų yra ieškomi Suomijoje, Švedijoje ir Norvegijoje. Tai, remdamasi policija, pranešė Suomijos naujienų agentūra STT.
Anot pranešimo, Suomijos policija, patikrinusi duomenų bankuose liepos 12 dieną sulaikytų keturių įtariamųjų pirštų antspaudus, nustatė, kad šių vyrų už turtinius nusikaltimus ieško Suomijos, Švedijos ir Norvegijos teisėsaugininkai.

Suomijos policijos pareigūnai sulaikytųjų tapatybių neatskleidžia, tačiau laikosi nuomonės, kad ketvertas plėšikų yra Lietuvos piliečiai.

Jų automobilyje "Mercedes Benz" su lietuviškais valstybiniais numeriais buvo aptikti aštuoni Lietuvos pasai skirtingiems asmenims. Be to, policija nustatė, kad per banko apiplėšimą lietuviai grasino ne tikru ginklu, o pistoleto imitacija.

Tyrimas tęsiamas. Liepos pabaigoje Suomijos teismas spręs, ar pratęsti įtariamųjų suėmimą. Dienraščio "Lietuvos rytas" pranešimu, liepos 12 dieną du lietuviai įsiveržė į Suomijos šiaurėje, Laplandijoje, esančio Pelkoseniemio bažnytkaimio banką ir jį apiplėšė. Paguldę ant grindų dvi senyvo amžiaus klientes, plėšikai išnešė 13 tūkstančių eurų.

Tačiau plėšikai padarė daug klaidų. Užsieniečių automobilį svetimų žmonių beveik nematantys tundros gyventojai pastebėjo dar nusikaltimo išvakarėse. Be to, jie važinėjo ir antruoju automobiliu "Audi", kuris prieš keletą dienų buvo pavogtas kaimyniniame miestelyje.

Ieškoti dviejų banko plėšikų tuoj buvo pasitelktos Laplandijos policijos pajėgos - 15 ginkluotų policininkų su keturiais šunimis, taip pat pasienio sraigtasparnis.

Tundroje persekiojami plėšikai buvo apsupti, šunys išvijo juos ant kelio, kur lietuviai ir buvo sulaikyti. Policija sulaikė ir kitus du vyrus, pasprukusius mašina su lietuviškais numeriais. Jie buvo sulaikyti poilsio aikštelėje 50 kilometrų nuo nusikaltimo vietos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.