aA
Neramumų krečiamame Indijos administruojamame Kašmyre trečiadienį įtariamiems separatistų sukilėliams sausakimšoje autobusų stotyje susprogdinus granatą, buvo sužeista mažiausiai 20 žmonių, tarp jų - keturi policininkai.
Išpuolis Kašmyre
© BBC News
"Sukilėliai metė granatą į policijos patrulį, tačiau į jį nepataikė. Granata sprogo ant kelio. Per incidentą nukentėjo 20 žmonių, įskaitant keturis pareigūnus", - sakė policijos atstovas spaudai.

Kol kas nė viena ekstremistų grupuotė neprisiėmė atsakomybės dėl šio išpuolio, įvykdyto prieš šią savaitę planuojamą JAV valstybės sekretoriaus Colino Powello vizitą į Indiją ir Pakistaną, kuriuo siekiama sumažinti tarp dviejų branduolinių kaimynių tvyrančią įtampą dėl ginčijamos Kašmyro stities.

Į pietus nuo Džamu ir Kašmyro valstijos vasaros sostinės Šrinagaro esančioje Anantnago autobusų stotyje įvykdytas išpuolis yra jau trečias nuo antradienio.

Savo kariuomenę pasienyje su Pakistanu sutelkusi Indija tvirtina, kad Islamabadas nesilaiko savo pažado sustabdyti ekstremistų skverbimąsi į Indijai priklausančią Kašmyro dalį. Islamabadas, taip pat pasienyje dislokavęs kariuomenę, savo ruožtu teigia, kad separatistų skverbimasis jau sustabdytas ir siekia pradėti derybas šiam konfliktui išspręsti.

Nuo musulmonų separatistų sukilimo prieš Delio valdžią pradžios 1989 metais Kašmyre žuvo daugiau kaip 36,5 tūkst. žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.