aA
Londono greitosios medicininės pagalbos tarnyba, seniai svarstanti, kaip būtų įmanoma prasiskverbti pro grūstis keliuose ir kuo greičiau suteikti nukentėjusiesiems medicininę pagalbą, rado paprastą išeitį - persėsti ant dviračių.
Bicycle
Dviračių Reagavimo padalinys, kuriam vadovauja buvęs Europos BMX (mažųjų dviračių) čempionas, jau pradėjo oficialiai veikti. Prieš porą metų šis "greitojo medicininio reagavimo būrys" buvo sėkmingai išbandytas Vest Ende.

Grupė, kurią sudaro trys greitosios pagalbos technikai ir trys medikai, vasaros metu patruliuos gatvėse. Jie važinės specialiai pritaikytais kalnų dviračiais ir vyks į tuos greitosios pagalbos iškvietimus, kai nukentėjusiojo gyvybei pavojus negresia.

Dviračiuose įmontuoti mėlyni žibintai ir sirenos, taip pat specialūs konteineriai pirmosios pagalbos reikmenims. Į iškvietimus jie važiuos tuo pačiu metu kaip ir greitosios pagalbos automobiliai.

Bandymai rajone aplink Trafalgaro aikštę ir Sohe parodė, jog medikai su dviračiais į iškvietimus 88 procentų atvejų atvyko greičiau už greitosios pagalbos automobilius, o trečdaliu atvejų jie sugebėjo išspręsti problemą ir atšaukti greitosios pagalbos automobilio iškvietimą.

Idėją iškėlė buvęs BMX Didžiosios Britanijos ir Europos čempionas Tomas Linčas (Toma Lynch), kuris greitosios pagalbos techniku dirba jau devyneri metai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.