aA
Aukštas palestiniečių vadovybės pareigūnas antradienį pranešė, jog policijai buvo leista panaudoti ginklus, kad būtų apginti demonstrantai, kuriuos Vakarų Krante ir Gazos Ruože apšaudo Izraelio armija.
Palestiniečių vadovybės generalinis sekretorius Ahmedas Abdel-Rahmanas (Ahmedas Abdelis Rahmanas) spaudos konferencijoje sakė, kad pirmadienio išpuoliu Izraelis "nusitaikė į pačią taikos proceso širdį" ir palestiniečiai turi teisę į savigyną.

Paklaustas, ar palestiniečių policijai leista ginti demonstrantus nuo Izraelio atakų, jis sakė: "Taip, mūsų policininkai dabar savigynai naudos ginklus mūsų kontroliuojamose vietovėse. Jie turi teisę reaguoti."

Pasak pareigūno, jau anksčiau policijai buvo duoti nurodymai sustabdyti grėsmingus susirėmimus tarp protestuotojų ir Izraelio kareivių. Jo teigimu, dabar situacija pasikeitė.

"Jie (Izraelis) nori sunaikinti palestiniečių vadovybę ir prezidento Yassero Arafato (Jasiro Arafato) judėjimą "Fatah". Todėl mes vienoje barikadų pusėje su mūsų liaudimi prieš Izraelį", sakė A. Abdel-Rahmanas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.