aA
Muitinės departamento Kovos su kontrabanda skyriaus pareigūnai pirmadienį sulaikė iš Lenkijos klaipėdiečių vežtas įvairias kontrabandines prekes. Sulaikytų kontrabandos būdu įvežti bandytų drabužių, batų, buities technikos vertė - daugiau nei už 22 tūkst. litų, pranešė Muitinės departamentas.
Turėdami operatyvinės informacijos apie mikroautobusus, kuriais iš Lenkijos per Alytaus teritorinės muitinės Lazdijų kelio postą gali būti mėginama į Lietuvą neteisėtai įvežti plataus vartojimo prekių, Kovos su kontrabanda skyriaus Kauno ir Marijampolės poskyrių pareigūnai atliko jų pakartotinį patikrinimą.

Lazdijų kelio poste buvo patikrintas mikroautobusas "Mercedes Benz", kuriuo iš Lenkijos grįžo deklaracijas jau spėję užpildyti 7 keleiviai. Iškrovus iš automobilio gabentas prekes ir sulyginus jas pagal fizinių asmenų deklaracijas, pareigūnai aptiko ir nedeklaruotų prekių.

86 poros vyriškų ir moteriškų batų įvertintos 10 011 litų, puskojinės, užuolaidos, staltiesės, lovų užtiesalai - 510 litų, buitinė technika, įrankiai, indai - 1107 litais. Nė vienas iš važiavusių klaipėdiečių, taip pat mikroautobusą vairavusio jo savininko 44 metų Jono Žutauto, neprisipažino esą šių nedeklaruotų prekių savininkai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.