aA
Japonijos buitinės elektronikos milžinė "Sony Corp" sukūrė naują žmogaus pavidalo robotą, kuris gali ne tik vaikščioti, bet ir spirti populiariajam "Sony" robotui-šuniui "Aibo".
Robotas
Antradienį "Sony" informavo, jog žmogaus pavidalo robotas, kurio kodas yra "SDR-3X", turi 24 sąnarius, o tai leidžia robotui atlikti pagrindinius judesius, tai yra, jis gali vaikščioti, keisti kryptį, atsistoti, stovėti ant vienos kojos, šokti ar spirti.

Robotas yra 50 centimetrų aukščio, o sveria jis vos 5 kilogramus.

Judesius galima kontroliuoti balsu - garsas eina per du roboto ausyje įmontuotus mikrofonus, o robotas gali atpažinti apie 20 iš anksto įrašytų žodinių komandų.

Be to, per specialią jo galvoje įmontuotą vaizdo kamerą robotas gali atskirti kai kurias spalvas.

Pagal komandas jis gali pasiimti tam tikros spalvos kamuolį ir spirti jį prie vartų.

"Sony" dar nenusprendė, ar šis robotas pasirodys prekyboje, ir, jei jis vis dėlto pasiektų parduotuves, kiek jis galėtų kainuoti.

"SDR-3X" bus pristatytas pirmoje pasaulyje parodoje "ROBODEX 2000" - "Robotai kaip partneris" ("Robots as Partner"), kuri vyks Japonijos Jokohamos mieste lapkričio 24-26 dienomis.

Pirmadienį antroji didžiausia Japonijoje automobilių gamintoja "Honda Co. Ltd." pristatė sudėtingesnį žmogaus pavidalo robotą, kurio "ūgis" yra 120 centimetrų, o svoris - 43 kilogramai.

ELTA