aA
Labradoras, kuris prie pietinių Anglijos krantų iškrito iš savo šeimininko laivo, vengdamas keltų, tanklaivių ir jachtų nuplaukė 16 kilometrų iki sausumos.
Dvi valandas užtrukęs dvejų metų šuns Toddo (Todo) maratonas nustebino kinologus ir pamalonino jo savininką, trečiadienį rašo šalies spauda.

"Nuplaukti taip toli labai sunku, ypač jūroje. Tai man padarė didelį įspūdį", - laikraščiui "The Times" sakė Freda Scott-Park iš asociacijos, vienijančios nedidelius augintinius prižiūrinčius veterinarus.

Šuns savininkas Peteris Loizou, kuris dingusio Toddo ieškojo keturias valandas, sakė, jog tai stebuklas, kad jis liko gyvas. "Namo jis plaukė per bangas ir sroves, - pasakojo jis. - Nepaprastai apsidžiaugiau vėl jį pamatęs, jis man lyg vaikas".

Šeimininkui šuo buvo grąžintas tada, kai Toddas upe atplaukė į Hempšyrą, kur jį sugavusi policija iššifravo jo ausyje esančioje mikroschemoje įrašytą informaciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.