aA
Už irakiečio civilio nužudymą JAV jūrų pėstininkui skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė, praneša BBC. Nuteistasis 22 metų kapralas Robertas Penningtonas yra jau penktas amerikietis, kuris prisipažino kaltu ir buvo nuteistas dėl 52 metų irakiečio Hashimo Ibrahimo Awado nužudymo.
Tyrimo metu nustatyta, kad praėjusių metų balandį JAV kariai Irako Hamdanijos mieste ištempė neįgalų Irako policininką iš namų, įmetė jį į duobę ir 10 kartų šovė jam į galvą. Vėliau prie jo kūno buvo padėtas kastuvas siekiant inscenizuoti sukilėlio mėginimą pakelėje užkasti bombą.

R.Penningtonui buvo panaikinti keli kaltinimai, įskaitant žmogžudyste, nes jis liudijo prieš kitus karius. Jis sakė pats nešaudęs, tačiau padėjęs kitiems kariams ištempti irakietį iš namų ir įmesti jį į duobę.

"Galiu nuoširdžiai pasakyti, kad labai apgailestauju dėl to, ką padariau. Pasakydamas, kad blogai dėl to jaučiuosi, neapibrėžia to, ką jaučiu", - sakė nuteistasis karys, kuris iš pradžių buvo nuteistas keturiolikai metų nelaisvės, tačiau vėliau bausmė buvo sutrumpinta panaikinus kelis kaltinimus.

Kitas iš teisiamųjų - kapralas Trentas Thomas, kuris vienintelis prisipažino dėl žmogžudystės, vėliau paskutinę minutę prieš teismui vasario 8 d. skelbiant nuosprendį atsisakė savo prisipažinimo.

Dar trys jūrų pėstininkai ir karo medikas prisipažino kaltais dėl švelnesnių kaltinimų, susijusių su minėtu incidentu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.