aA
"Kietasis" Holivudo vyrukas Bruce'as Willis antradienį prisidėjo prie JAV prezidento George'o W.Busho ir kartu su juo paragino amerikiečius ryžtis didvyriškam poelgiui ir įsivaikinti dešimtis tūkstančių globos namuose esančių vaikų.
Pristatydamas naują kampaniją, kuria siekiama paskatinti žmones įsivaikinti vyresnius, kartais emocinių sutrikimų turinčius vaikus, G.W.Bushas 47 metų "Kieto riešutėlio" (Die Hard) žvaigždę, vieną įžymiausių Holivudo respublikonų, pavadino visos šalies globos namų vaikų atstovu spaudai.

"Visi mes Bruce'ą pažįstame kaip "kietą" vyruką iš filmų, - Baltuosiuose rūmuose susirinkusiems svečiams sakė JAV prezidentas. - Tačiau tiesa ta, kad jo širdis yra kupina švelnių jausmų, švelnių jausmų vaikams".

Iš 565 tūkst. Amerikos globos namuose esančių vaikų daugiau kaip 130 tūkst. laukia įtėvių. Tarp jų yra tiek kūdikių, tiek paauglių. Šie vaikai globos namuose praleido vidutiniškai ketverius metus.

"Su kiekviena diena jie darosi vis vyresni, - sakė Nacionalinės įvaikinimo tarybos pirmininkas Patrickas Purtillas. - Jie nėra ilgo galiojimo prekės. Negalima jų laikyti amžinai".

Tačiau P.Purtillas pripažino, kad daugeliui vaikų įtėvius rasti sunku, nes jie yra vyresni, be to, dauguma jų turi specialių poreikių, mažinančių įvaikinimo tikimybę. Pavyzdžiui, jie gali turėti brolį ar seserį, su kuriais norėtų nesiskirti, yra tam tikros tautybės ar turi kokių nors fizinių ar emocinių sutrikimų.

B.Williso buvusiai žmonai, aktorei Demi Moore ir trims poros dukterims - Rumer, Scout ir Tallulah - stovint pirmojoje eilėje greta Baltųjų rūmų patarėjo ekonomikos klausimais Larry Lindsey, kuris pats yra įsivaikinęs vaiką, G.W.Bushas paprašė amerikiečių "įsiklausyti, ką sako širdis" ir apsvarstyti galimybes "visiems laikams pakeisti kokio nors žmogaus gyvenimą".

Prezidentas paskelbė apie steigiamą pirmąjį federalinės valdžios tinklalapį http://www.adoptUSKids.org , kuriame bus pateikiama informacija apie įtėvių laukiančius Amerikos vaikus, kad įsivaikinti norinčioms šeimoms nereikėtų pačioms ieškoti vaiko visoje šalyje.

Tinklalapyje bus pristatoma daugiau kaip 6,5 tūkst. vaikų iš 46 valstijų.

Daug amerikiečių, nepatenkintų ilga įvaikinimo procedūra Amerikoje, įsivaikina vaikus iš kitų šalių, dažniausiai - Kinijos, Rusijos ir kitų sovietinio bloko valstybių.

Pernai amerikiečiai įsivaikino daugiau kaip 19 tūkst. vaikų iš užsienio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.