aA
Antradienio naktį Kretingoje tarnybos metu buvo užpulti du Kretingos kriminalistai. Grumtynių metu iš vieno pareigūno buvo atimtas ginklas, kuris vėliau surastas įvykio vietoje.
Vienas užpuolikų per grumtynes nukentėjo, jis gydomas ligoninėje, pranešė Policijos departamentas. Apie 2 val. nakties Kretingoje, Rotušės aikštėje, grupė asmenų užpuolė tarnybos metu buvusius Kretingos rajono policijos komisariato kriminalinės policijos jaunesnįjį inspektorių 27 metų Giedrių Stravinską ir 28 metų policininką Vytautą Bernotą.

Grumtynių metu užpuolikai iš jaunesniojo inspektoriaus G. Stravinsko atėmė tarnybinį ginklą "PM". Vėliau, apžiūrėjus įvykio vietą, pagrobtas ginklas buvo surastas.

Įtarus šiuo nusikaltimu, buvo sulaikyti 22 metų Algimantas Pipiras, teistas už vagystę, 29 metų Alvydas Kontrimas bei už vagystę ir turto prievartavimą teistas Bronius Numgaudis.

Ketvirtasis - grumtynių metu nukentėjęs 33 metų Audrius Diminskas - dėl galvos traumos paguldytas į ligoninę. Pas jį prieš 4 metus rastas automatinis ginklas su duslintuvu ir 2 apkabomis. Jis teistas už turto prievartavimą, prieš pusmetį paleistas iš įkalinimo įstaigos.

Pirminiais duomenimis, gatvėje budėję patruliai prie vyriškių priėjo patikrinimui, tada jie puolė policininkus. Pareigūnui iššovus du įspėjamuosius šūvius į orą, vienas užpuolikų peiliu puolė policininką ir atėmė jo ginklą. Jaunesniajam inspektoriui G. Stravinskui įtariamas smegenų sukrėtimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.