aA
Vilniaus aukštutinio taboro čigonai "sukrapštė" pinigų ir energetikams susimokėjo nedidelę dalį skolos už elektrą, todėl jos tiekimas vėl įjungtas. Elektra aukštutiniam ir žemutiniam čigonų taborams liepos viduryje buvo išjungta dėl 163 tūkst. litų įsiskolinimo Vilniaus elektros tinklams.
Elektra
Elektra
Aukštutinio taboro gyventojams sumokėjus apie 2 tūkst. litų įsiskolinimo, antradienį Vilniaus elektros tinklai jiems laikinai įjungė elektrą.

Aukštutiniame tabore yra apie 50 namų.

Vilniaus elektros tinklų direktoriaus pavaduotojas realizacijai Česlovas Matulevičius BNS sakė, kad "čigonai kol kas sumokėjo tik vieno mėnesio įsiskolinimą. Jei jie toliau nemokės - elektra vėl bus išjungta".

Tuo tarpu žemutinio taboro, kuriame yra maždaug 40 namų, čigonai dar nepradėjo mokėti skolos energetikams, todėl kol kas lieka be elektros.

Pasak Č.Matulevičiaus, Vilniaus elektros tinklai mėgins kiekviename taboro name įrengti individualius elektros skaitiklius. Jų kol kas nėra, ir taboro šeimoms neaišku, kiek kuri turi mokėti už elektrą.

Elektra nebuvo išjungta vienintelei tabore įsikūrusiai viešajai įstaigai "Romų visuomenės centras", kuri už elektrą moka laiku.

"Romų visuomenės centro" direktorė Svetlana Novopolskaja BNS sakė, kad į įstaigą visą tą laiką, kol nebuvo elektros, čigonai vaikščiojo krautis mobiliųjų telefonų.

Nors Vilniaus elektros tinklai jau ne kartą už skolas buvo išjungę elektrą čigonų taborams, čigonai iki sugebėdavo patys savavališkai sujungti laidus. Šįkart jie taip nesielgė.

Elektrikų teigimu, Vilniaus čigonų taboras už elektrą nemokėjo nuo pat savo įsikūrimo 1956 metais iki praėjusių metų rugpjūčio mėnesio.

"Patys čigonai nesupranta, iš kur tokios didelės skolos. Gali būti, jog 163 tūkst. litų suma bus išskirstyta visiems taboro gyventojams, kuriems tą skolą teks mokėti iki gyvenimo pabaigos", - teigė S.Novopolskaja.

"Romų visuomenės centro" duomenimis, Vilniaus aukštutiniame ir žemutiniame taboruose gyvena apie 400 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.