aA
Alpinistas iš Pietų Afrikos buvo priverstas pasitelkti į pagalbą pomidorų padažą tam, kad atkreiptų gebėtojų dėmesį. Veterinaras Todas Collinsas ant sniego nupiešė didelę H raidę, kuri padėjo gelbėtojams surasti septynias kalnuose pasiklydusias šeimas.
kalnai, žiema
Gelbėtojų komandos nariui 30 laipsnių šaltyje teko klampoti per juosmenį siekiančias sniego pusnis, tačiau jam galiausiai pavyko pasiekti pasiklydusių žmonių grupę, kurioje buvo 16 vaikų ir vienas 16 mėnesių kūdikis. Šeimos keliavo į Maluti kalnus, kai netyčia buvo užkluptos pūgos ir pasiklydo.

Gelbėtojų sraigtasparnio pilotas leitenantas Stevenas Lownie teigė: “Toji pomidorų padažo raidė H iš tiesų buvo puiki”.

Tuo tarpu T.Collinsas laikraščiui “The Star” pasakojo: “Purios sniego pusnys siekė juosmenį, todėl eiti buvo labai sunku. Pūtė 55 kilometrų per valandą stiprumo vėjas, todėl mums grėsė nuolatinis pavojus būti nupūstiems nuo uolos krašto. Šaltis siekė 30 laipsnių Celsijaus. Tačiau greičiausiai pats baisiausias dalykas buvo tai, jog dėl pernelyg storo sniego sluoksnio mes negalėjome matyti, kur baigiasi kelias ir prasideda uolos. Todėl aš stipriai prisispaudžiau prie kalno ir skyniausi kelią naudodamasis slidinėjimo lazda”.

Išgelbėtos šeimos buvo nuskraidintos į Himevilį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.