aA
Kauno policijos areštinėje atsidūrė automobilio vagyste įtariamas septyniolikmetis gimnazistas. Vienos Kauno centre įsikūrusios gimnazijos auklėtinis įtariamas pavogęs kaimyno automobilį bei kartu su juo tame pačiame garaže laikytus tris dviračius.
Gimnazisto, net neabejojama, kad veikusio kartu su bendrininkais, grobis įvertintas apie vienuolika tūkstančių litų: pavogtas 1991-ųjų laidos “Mercedes Benz 300” - aštuoniais tūkstančiais litų, dviračiai “Partner”- beveik po tūkstantį litų už kiekvieną.

Yra pagrindo įtarti, kad ilgapirščius, įsisukusius į minėtą Petrašiūnų garažų masyvą, labiau domino dviračiai. Tačiau, nupjovus pakabinamą spyną, kartu su jais aptiktas ir automobilis. Iš garažo išvažiuota su juo.

Įsibrovėliai negalėjo atsispirti nusikalstamai pagundai - automobilio užvedimo spynelėje buvo palikti rakteliai. Kaip vėliau teisinosi pavogto mersedeso savininkas, tą vakarą jis ketinęs dar kažkur važiuoti, todėl ir pasielgęs taip neapgalvotai. Vėliau planai pasikeitė, tačiau paimti raktelių, kaip ir nakčiai automobilyje paliktų visų jo dokumentų, nuspręsta negrįžti.

Vagystė konstatuota tik kitą rytą, susirengus į išvakarėse atšauktą kelionę.

Pranešus apie nusikaltimą policijai, pareigūnai patarė dėl viso pikto apvažiuoti kvartalą - o gal ilgapirščiai toli su grobiu nenuvažiavo. Tai buvo tiesa: apvažiuojant su draugu kvartalą, pavogtas mersedesas pastebėtas kaimyninėje gatvėje.

Paaiškėjo, kad ilgapirščių būta ne kokių vairuotojų: važiuojant šaligatviais, mersedesas gerokai apdaužytas ir nebepavažiuojantis paliktas gatvėje. Tiesa, be raktelių ir dokumentų. Savininko teigimu, kartu su jais pavogta ir magnetola bei kai kurios automobilio apdailos detalės.

Kas apsivogė, beveik aišku iš to, kad ryte dar nuspręsta grįžti ir nusiimti “pamestinuko” ratus. Taip jau buvo lemta, kad tuo metu ir pasirodė mersedeso savininkas su draugu. Tada prie automobilio aptikti keli jaunuoliai sugebėjo išsisukti, kad buvo sulaikyti teatėję pažiūrėti nematyto šioje vietoje ir neįprastai atrodančio automobilio.

Tačiau praėjus kelioms savaitėms, ikiteisminį tyrimą atliekantys Kauno autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai nusprendė vėl grįžti prie tų pačių įtariamųjų. Tokiomis aplinkybėmis areštinėje atsidūrė minėtas gimnazistas, kuriam kitą dieną buvo pateiktas įtarimas dėl vagystės.

Pirminiais duomenimis, iki šiol jis policijos akiratyje nebuvo.