aA
Brisbeno apylinkėse automobilių partrenktos koalos dažomos ryškia raudona spalva ir paliekamas pakelėse tam, kad atkreiptų vairuotojų dėmesį ir paskatintų juos būti dėmesingesniais keliuose, aplink kuriuos gyvena šie ypatingai lėti ir tingūs gyvūnai.
Koala
Beje, šis sprendimas sulaukė nemažai kritikos. Daugelio žmonių nuomone, šalia kelio gulintys negyvi gyvūnai gali išgąsdinti vairuotojus ir vaikus, be to, užsižiūrėję į raudona spalva nudažytus koalų kūnus vairuotojai gali sukelti daugiau avarinių situacijų.

Redland Širo, Australijos Kvinslendo valstijos sostinės tarybos teigimu, bandomosios šešių mėnesių akcijos dėka turėtų sumažėti keliuose žuvusių koalų skaičius. Kiekvienais metais šiame rajone automobiliai suvažinėja apie 150 koalų.

Pasak tarybos narės Helen Murray, kelio ženklai, nurodantys vairuotojams sumažinti greitį ir tikėtis, jog į kelyje gali pasitaikyti koalos, nebuvo veiksmingi. Jos teigimu, žuvusios koalos yra dažomos raudonai tam, kad būtų geriau matomos. Jos paliekamos 24 valandoms šalia kelio, o vėliau surenkamos ir išvežamos.

Nors koalos nėra priskiriamos prie nykstančių gyvūnų rūšių, tačiau jų populiacija pastaruoju metu žymiai mažėja. Vietos gamtosaugininkų teigimu, Australijoje šiuo metu gyvena mažiau nei 100 tūkst. koalų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.