aA
Daugiau kaip 9 tūkstančiai žmonių nori persikelti nuolat gyventi į Kaliningrado sritį pagal valstybinę pagalbos užsienyje gyvenantiems tėvynainiams programą. Tai penktadienį per spaudos konferenciją pranešė šio Rusijos regiono teritorijų plėtros ir bendradarbiavimo su vietos savivaldos organais ministras Michailas Pliuchinas.
Kaliningrado tarybos pastatas
Kaliningrado tarybos pastatas
© DELFI (V.Pakalkaitės nuotr.)
Jo duomenimis, būtent tiek prašymų gavo regiono vyriausybė nuo 2006 metų rugsėjo. Jau beveik 2 tūkstančiai prašytojų užpildė reikiamas anketas ir pateikė duomenis apie save.

90 procentų asmenų, norinčių persikraustyti į Kaliningrado sritį - Kazachstano, Uzbekistano, Ukrainos gyventojai. Kiti 10 procentų gyvena Baltijos šalyse.

Anot M. Pliuchino, 2007 metais planuojama priimti 10 tūkstančių darbingo amžiaus žmonių. Srities teritorijoje, Oziorsko ir Bagrationovsko rajonuose, bus pastatyti laikino persikėlėlių įkurdinimo centrai.

Iš viso pagal valstybinę programą 2007-2012 metais Kaliningrado srityje ketinama priimti apie 300 tūkstančių užsienyje gyvenančių tėvynainių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.