aA
Ne šventiškai Lietuvos valstybės atkūrimo dieną sutiko Panevėžio savivaldybės tarybos narys, Tėvynės sąjungos (konservatoriai, politiniai kaliniai ir tremtiniai, krikščioniškieji demokratai) kandidatas savivaldos rinkimuose Pranas Pocius. Vasario 16-osios išvakarėse vienoje iš Aukštaičių gatvėje esančių autobuso stotelių rastas gerokai išgėręs politikas buvo pristatytas į policiją.
Lietuviai - girtuokliai rekordininkai - karikatura, vodka
© DELFI
Panevėžio konservatorių lyderis miesto meras Vitas Matuzas, pirmąkart apie šį nemalonų incidentą išgirdęs iš žurnalistų, teigė, kad, nepaisant aplinkybių, išbraukti P.Pociaus iš kandidatų sąrašų negalima - tai padaryti jau per vėlu.

Į Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato 1-ąjį komisariatą A.Smetonos gatvėje 67 metų konservatorius Pranas Pocius buvo pristatytas ketvirtadienį apie 19 valandą. Neblaivų politiką policijos pareigūnai rado Aukštaičių gatvėje, autobusų stotelėje prieš prekybos centrą „Vasaris“.

Pasak komisariato budėtojo, girtą P.Pocių iš komisariato Greitosios medicinos pagalbos stoties tarnyba nugabeno į Panevėžio ligoninės priimamąjį.

Tą patvirtino ir Greitosios medicinos pagalbos stoties dispečerė. Anot jos, į priimamąjį atvežtas vyras buvo „labai girtas“. Kaip PB sakė priimamojo medikai, iš medicinos įstaigos politiką vėl išsivežė policijos pareigūnai.

Daugiau informacijos, pavyzdžiui, koks girtumo laipsnis nustatytas P.Pociui, medikai teigė pasakyti negalintys.

Prisipažino padauginęs

P.Pocius politikoje - ne naujokas. Jis yra šios kadencijos miesto Tarybos narys, darbuojasi Finansų ir ekonomikos komitete. Be to, jis yra Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Panevėžio filialo pirmininkas ir ruošiasi dalyvauti vasario 25 dienos savivaldos rinkimuose - Tėvynės sąjungos (TS) kandidatų sąraše P.Pocius įrašytas 7-uoju.

Konservatorių kandidatas vakar dienraščiui pripažino, kad ketvirtadienį vakare jam teko lankytis VPK 1-ajame komisariate bei ligoninės priimamajame, tačiau smulkiau komentuoti įvykį atsisakė. „Nenorėčiau apie tai kalbėti. Nieko nebuvo. Padauginau“, - atvirai kalbėjo politikas.

Į žurnalistų klausimą, ar tuo metu jis su savimi turėjo neliečiamybę jam užtikrinantį kandidato pažymėjimą, P.Pocius atsakė teigiamai. „Buvo kišenėje. Tikriausiai policija turėjo iškart vežti į namus...“ - svarstė. Pasak politiko, keisčiausia tai, kad vėliau jis kandidato pažymėjimo neberado.

Pakeisti kitu negali

Vakar TS Panevėžio skyriaus pirmininkas Vitas Matuzas PB telefonu teigė apie nemalonų įvykį išgirdęs pirmąkart. „Man naujieną pasakėt. Kas jam čia galėjo būti? Teks jam paskambinti ir pakalbinti“, - žadėjo vietos konservatorių lyderis. Jis korespondentams prisipažino beveik neabejojantis, kad faktas, jog P.Pociui, kaip kandidatui į savivaldybės Tarybos narius rinkimų agitacijos kampanijos metu skiriamas neliečiamumo statusas, „galbūt jį ir išgelbėjo“.

Į klausimą, ar, likus vos 8 dienoms iki rinkimų, imsis priemonių ir sugėdins politiką suteršus TS kandidatų sąrašą, V.Matuzas teigė: „Nepakeisime sąrašo. Negalime nei išbraukti, nei pakeisti kitu politiku. Jau per vėlu“.