aA
Siūlome skanų ir greitai pagaminamą patiekalą pietums - daržovių ir mėsos apkepą, kuriam paruošti tereiks 30 minučių.
Apkepas
Apkepas

4 porcijos,
1 porcijoje - 870 kkal.


Produktai:


750 g bulvių,
2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus,
žiupsnelis druskos,
truputis maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų,
100 g fermentinio sūrio,
1 svogūno galva,
500 g jautienos faršo,
1 skardinė konservuotų kukurūzų,
4 kiaušiniai,
200 g mažų pomidorų,
1 pundelis baziliko,
250 ml grietinėlės,
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo.

Gaminame:

1. Bulves nulupti, supjaustyti griežinėliais ir apkepti 1 šaukšte aliejuje. Sūrį sutarkuoti. Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti atskirai likusiame aliejuje. Baigiant kepinti, sudėti faršą ir dar pakepti 5 min. Kukurūzus be skysčio sumaišyti su 50 g tarkuoto sūrio ir 1 kiaušiniu. Pridėti prieskonių ir sumaišyti su faršu. Bulves sudėti į kepimo formą ir apdėti mase su faršu. Pomidorus supjaustyti puselėmis ir išdėlioti ant viršaus.

2. Baziliką susmulkinti. Išplakti grietinėlę su pomidorų padažu, 3 kiaušiniais, sudėti baziliką ir prieskonius. Šia mase apipilti pomidorus. Ant viršaus užbarstyti likusį sūrį. Kepti 30 min 200º temperatūroje.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.