4 porcijos,
1 porcijoje - 870 kkal.
Produktai:
750 g bulvių,
2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus,
žiupsnelis druskos,
truputis maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų,
100 g fermentinio sūrio,
1 svogūno galva,
500 g jautienos faršo,
1 skardinė konservuotų kukurūzų,
4 kiaušiniai,
200 g mažų pomidorų,
1 pundelis baziliko,
250 ml grietinėlės,
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo.
Gaminame:
1. Bulves nulupti, supjaustyti griežinėliais ir apkepti 1 šaukšte aliejuje. Sūrį sutarkuoti. Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti atskirai likusiame aliejuje. Baigiant kepinti, sudėti faršą ir dar pakepti 5 min. Kukurūzus be skysčio sumaišyti su 50 g tarkuoto sūrio ir 1 kiaušiniu. Pridėti prieskonių ir sumaišyti su faršu. Bulves sudėti į kepimo formą ir apdėti mase su faršu. Pomidorus supjaustyti puselėmis ir išdėlioti ant viršaus.
2. Baziliką susmulkinti. Išplakti grietinėlę su pomidorų padažu, 3 kiaušiniais, sudėti baziliką ir prieskonius. Šia mase apipilti pomidorus. Ant viršaus užbarstyti likusį sūrį. Kepti 30 min 200º temperatūroje.
Skanaus!