aA
Vienas iš Talibano judėjimo vadovų mula Abdulas Rahimas penktadienį pareiškė, jog pavasario puolimui prieš užsienio kariuomenę Afganistane pasirengę 10 tūkstančių smogikų.
Tora Bora
Tora Bora
© Reuters/Scanpix
"Kai tik orai sušils ir pasirodys žaluma, - sakė jis, - mes pradėsime ryžtingai atakuoti JAV ir kitų šalių kariškius. Mūsų pasirengimas, ypač Afganistano pietuose ir Hilmendo provincijoje, visiškai baigtas. 10 tūkstančių kovotojų pasirengę stoti į mūšį, kai tik gaus įsakymą".

Hilmendo provincijoje talibai jau užėmė strateginį Musa Kalos miestą ir kelia pavojų hidroelektrinei, turinčiai svarbią reikšmę visos Afganistano pietų ekonomikos atkūrimui.

Penktadienį talibai internete išplatino vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti jų išpuoliai prieš JAV kariškių pozicijas, esančias į šiaurę nuo Pietų Afganistano miesto Kandaharo. Šie įrašai yra savotiškas smogikų atsakymas į amerikiečių pareiškimus, kad jie sėkmingai kovoja su talibais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.