aA
Lietuvos Respublikos Prezidento spaudos tarnyba informuoja, jog Valstybės atkūrimo dienos proga LR Prezidentą Valdą Adamkų ir visus Lietuvos žmones telefonu pasveikino Latvijos Respublikos Prezidentė Vaira Vykė-Freiberga.
Vaira Vyke-Freiberga
Vaira Vyke-Freiberga
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
„Perduodu Jums ir visiems Lietuvos žmonėms pačius šilčiausius sveikinimus ir jausmus. Tai nuostabi šventė, ir mums didelė garbė kartu ją minėti ir švęsti“, - sakė Latvijos vadovė.

Pokalbio metu Prezidentai aptarė tarptautines aktualijas, pasikeitė nuomonėmis apie svarbiausius pasaulio įvykius. Lietuvos ir Latvijos vadovai sutarė, kad ir toliau reikia stiprinti Baltijos valstybių ryšius, nes šalių stiprybė slypi vienybėje.

Prezidentas V.Adamkus padėkojo Latvijos vadovei už sveikinimą ir išreiškė viltį, kad jau artimiausiu metu Baltijos šalių vadovai turės progą vėl susitikti bei aptarti trišalio bendradarbiavimo klausimus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.