aA
Po dviejų metų diskusijų 15 Europos Sąjungos (ES) šalių vyriausybių pritarė Darbo ir užimtumo direktyvai. Galutinis oficialus jos tekstas bus paskelbtas gruodžio mėnesį. Direktyva draus diskriminuoti darbe dėl rasės, etninės kilmės, religijos, įsitikinimų, amžiaus, negalios ar lytinės orientacijos.
Gay & Lesbian Pride
Tai pirmasis ES teisės aktas, privalomas visoms šalims narėms, kuris mini lytinę orientaciją tarp draudžiamos diskriminacijos rūšių. Todėl šio dokumento priėmimu ypač patenkinti Europos gėjų ir lesbiečių asociacijos (ILGA-Europe) aktyvistai.

Asociacijos prezidentė Jackie Lewis pareiškė: "Tai istorinis sprendimas gėjams ir lesbietėms. Neabejoju, kad priimtas svarbiausias įstatymas dėl lytinės diskriminacijos. Jis privers uždrausti visas diskriminacijos formas darbe iš pradžių 15 ES šalių, o vėliau - ir 13 šalių kandidačių."

Lietuvos gėjų lyga sieks, kad ir mūsų šalis įgyvendintų ES direktyvos nuostatas. Šalies homoseksualių piliečių teises ginanti nevyriausybinė organizacija siūlo keisti Lietuvos darbo įstatymus taip, kad jie neleistų diskriminuoti dėl lytinės orientacijos visuose darbovietėse ir profesinėse sąjungose.

Sankcijos už bet kokį diskriminavimą turėtų būtų efektyvios. Nukentėjusį nuo diskriminacijos teisme galėtų ginti ir visuomeninės organizacijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.