aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pranešė paskyręs Sergejų Ivanovą pirmuoju ministro pirmininko pavaduotoju ir atleidęs jį iš gynybos ministro posto. Gynybos ministro pareigas perims Anatolijus Serdiukovas, iki šiol vadovavęs Federalinei mokesčių tarnybai.
Sergejus Ivanovas
Sergejus Ivanovas
© AFP/Scanpix
Po šių permainų S. Ivanovas užėmė tokią pat poziciją kaip Dmitrijus Medvedevas. Žiniasklaida šiuos du politikus vadina vienais iš pagrindinių pretendentų į Rusijos prezidento postą 2008 metų kovą vyksiančiuose rinkimuose.

V. Putino teigimu, S. Ivanovas naujose pareigose bus atsakingas už karinę pramonę ir civilinės ekonomikos sektoriaus dalį. "Esant šioms sąlygoms, jis negalės eiti gynybos ministro pareigų", - sakė prezidentas.

54 metų S. Ivanovas gynybos ministru tapo 2001 metų kovą, o vicepremjero pareigas pradėjo eiti 2005 metų lapkritį.

Gynybos ministerijai nuo šiol vadovausiantis 45 metų A. Serdiukovas pastaruosius trejus metus buvo Federalinės mokesčių tarnybos vadovas.

V. Putinas taip pat informavo, kad buvęs vyriausybės personalo vadovas Sergejus Naryškinas eis vicepremjero pareigas užsienio ekonomikos reikalams. Pagrindinė jo veiklos sritis bus santykiai su Nepriklausomų Valstybių Sandraugos šalimis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.