aA
Socialdemokratas Algirdas Paleckis Eltai patvirtino girdėjęs kalbų, jog po jo griežtų pasisakymų dėl Vilniaus miesto bendrojo plano iki 2015 metų, socialdemokratų vadovybė jį ketinanti pašalinti iš partijos. Tačiau jis pats teigė jaučiąs didelį partijos narių palaikymą ir manąs, kad net jei tokie planai ir yra, jie neišdegs.
Algirdas Paleckis
A. Paleckis sakė kalbas apie pašalinimą girdėjęs iš draugų, tačiau tiesiogiai partijos vadovybė tokių planų jam nesanti išsakiusi.

"Esu tikras, kad net jei partijos vadovybė ir puoselėja lūkesčius mane išmesti, jiems nepasiseks. Mane palaiko beveik visas skyrius, tai patvirtina ir nuolat sulaukiamų skambučių gausa", - teigė A. Paleckis.

Pasak jo, šiuo metu partijoje turi būti kalbama ne apie tokių kaip jis pašalinimą, o apie Socialdemokratų partijos modernizavimą ir atsinaujinimą.

Tuo tarpu socialdemokrato Rimanto Vaitkaus, kuris pakeitė savo nuomonę, sulaužė susitarimus ir dalyvavo Vilniaus miesto Tarybos posėdyje balsuojant už Bendrąjį planą, karjera partijoje pakibo ant plauko.

Jo likimas, A. Paleckio teigimu, bus svarstomas ketvirtadienį, 19 val. Vilniaus skyriaus prezidiumo susirinkime.

A. Paleckio, kaip pirmininko, nuomone, R. Vaitkus pasielgė labai negerai sulaužęs prieš tai buvusį opozicinių partijų susitarimą nedalyvauti balsavime. Priimant šį sprendimą R. Vaitkus pats dalyvavo ir jam neprieštaravo.

"R. Vaitkus labai nuvylė, jo apsisprendimų kaitaliojimai galėtų reikšti, kad jis paveiktas "abonentininkų" arba jaučia dėkingumą tam tikriems asmenims už kažką. Jis pats man prisipažino, kad tokiu būdu kerštauja už mano atvirą laišką Algirdui Brazauskui", - kolegos žingsnius komentavo A. Paleckis.

Pasak jo, šis Socialdemokratų partijos narys visus ketverius metus laikėsi minkštakūniškos pozicijos. Tad jo ateitis partijoje - miglota.

"Šiuo metu girdimi siūlymai pašalinti R. Vaitkų iš rinkimų sąrašų arba atstatydinti iš frakcijos seniūno pareigų. Esu girdėjęs ir radikalesnių pasiūlymų - pašalinti R. Vaitkų iš partijos", - Eltai sakė A. Paleckis.

ELTA primena, kad Socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyriaus vadovas bei socialdemokratų kandidatų sąrašo Savivaldybių rinkimuose sostinėje lyderis A. Paleckis prieštarauja savo partijos pirmininkui Algirdui Brazauskui dėl galimos koalicijos su dabartiniu Vilniaus meru liberalcentristų vadovu Artūru Zuoku.

Pirmadienį atviru laišku LSDP vadovui A. Paleckis teigia, jog po savivaldybių rinkimų Vilniaus socialdemokratai nesijungs į tokią koaliciją.

"Viešas ir tiesus žodis turi būti ištartas - tuo labiau, kad daugelio Vilniaus socialdemokratų ir vilniečių nuomone, koalicija su susikompromitavusio mero partija būtų nenaudinga Vilniaus gyventojams ir mestų šešėlį atsinaujinusiems Vilniaus socialdemokratams. Todėl tokios koalicijos nebus", - rašo A. Paleckis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.