aA
Šiaulių gatvėje gulinčią sniege girtą nepilnametę Valentino dienos vakarą rado praeiviai. Jie girtą merginą pakėlė ir atnešė į greitosios pagalbos stotį. Medikai neblaivią paauglę nuvežė į Šiaulių ligoninės vaikų reanimacijos skyrių. Čia diagnozuota, jog keturiolikmetė nusigėrusi iki komos.
Medikai reanimacijoje išblaivino merginą. Paryčiui ji atgavo sąmonę.

Atsigavusios iš alkoholinės komos mergaitės atvažiavo pasiimti jos motina, paauglė perkelta į vaikų ligų klinikas.

Vaikų gydytoja, čia apžiūrėjusi keturiolikmetę teigia, kad naktį alkoholiu apsinuodijusi mergina sveiksta ir gali vykti namo.

Išsipagiriojusią dukrą išsivežė jos motina.

Medikams nepilnametė pasakojo, jog nusigėrė švęsdama Valentino dieną.

Vaikų gydytojai džiaugiasi, kad girtų nepilnamečių neteko blaivinti visą naktį- iki komos šventusi Valentino dieną keturiolikmetė buvo bene vienintelis visiškai girtas vaikas, kuriam prireikė medikų pagalbos. Kiek vyresnės girtos merginos, atvežtos į klinikas, neprireikė reanimuoti.

Vienas vaikinukas pas klinikų gydytojus atėjęs pats skundėsi, kad skauda širdį. Gydytoja spėja, kad nepilnamečio savijauta greičiausiai buvo pablogėjusi dėl psichologinių priežasčių. Ko gero, Valentino vakaras paaugliui sukėlė neigiamų emocijų, dėl ko ir galėjo suskausti širdį. Vaikinukas buvo blaivus.

Šiaulių apskrities televizija