aA
Litai
Litai
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Šių metų Kauno rajono savivaldybės biudžetas jau dabar vadinamas tik "pragyvenimo" biudžetu – dėl įsiskolinimų mažiau lėšų skiriama beveik visoms sritims.

Kauno rajono savivaldybės skolos šių metų pabaigoje pasiekė daugiau nei 7,7 milijono litų, o ketvirtadienį tarybos nariai pritarė 2 milijonų litų paskolos ėmimui.

Už paskolą bus padengta dalis įsiskolinimų – sausio mėnesį savivaldybė kreipėsi į pagrindinius kreditorius dėl mokėjimo termino atidėjimo, tačiau iš visų įstaigų buvo gautas neigiamas atsakymas ir iškilo piniginių srautų subalansavimo problema, kurią tarybos nariai nusprendė spręsti imdami dar vieną paskolą.

Iki šių metų pabaigos savivaldybė kiekvieną mėnesį turės mokėti po 200 tūkst. litų, tačiau, L.Gineikos teigimu, skurdžiam biudžetui tai nebus per didelė našta,o situacija, mero teigimu, susidarė dėl nesuplaukusių į biudžetą lėšų.

"Nesurinkome biudžeto, todėl mums reikia padengti kai kurias skolas. Lygiai taip pat mums yra skolinga Finansų ministerija, kur pinigai nežinomai užsilaikė", - teigė L.Gineika.

Už 2 milijonus litų nebus padengta net trečdalis Kauno rajono Savivaldybės skolų, o tarybos narės Nijolės Kliučienės manymu situacija ateityje tik blogės.

"Praėjusių metų biudžete buvo "užaukštintos" lėšos ir mes prognozavome, kad šiais metais turėsime bėdų. Taip ir atsitiko – metų pabaigoje trūko tiek lėšų, kiek ir galima buvo tikėtis, liko skolos. Šių metų biudžete praktiškai visoms sritims mažinamos išlaidos. Skolinamės dengdami 2 iš daugiau nei 7 milijonų litų skolų. Ką darysime vasarą, kai reikės išleisti mokytojus atsotogų? Kai reikės sumokėti atostoginius - iš ko tada skolinsimės? Juk mes visus metus tuos 2 milijonus litų grąžinsime. Kaip grąžinsime likusius 5 milijonus? Atsakymų taip ir nesulaukiame. Klimstame į situaciją iš kurios neaišku kaip išbrisime", - sakė N.Kliučienė.

Pasak N.Kliučienės, dar praėjusiais metais, atsižvelgiant į gaunamas lėšas, biudžetą reikėjo koreguoti, mažinti išlaidas, tačiau matant, kad planuotos lėšos į biudžetą nesuplaukia nieko daroma nebuvo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.