aA
Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Alvydas Sadeckas Seimo sekretoriate užregistravo Vidaus tarnybos statuto pataisas, kuriose siūloma pareigūnams, tiesiogiai dirbantiems su specialiosiomis antiteroristinėmis operacijomis, mokėti iki 35 proc. pareiginės algos dydžio priemoką.
Alvydas Sadeckas
Alvydas Sadeckas
© DELFI
Kaip DELFI sakė A.Sadeckas, vienintelė tokia organizacija Lietuvoje yra „Aras“, kurį pernai paliko daugiau nei dešimt pareigūnų, turinčių didesnį nei dešimties metų darbo stažą, be to, organizacijoje yra maždaug penktadalis laisvų etatų.

„Jaučiasi, kad nėra traukimo į „Arą“, mažėja norinčiųjų dirbti, o tai lemia materialinis suinteresuotumas“, – sakė parlamentaras.

Jo teigimu, vidutinis eilinio „Aro“ kovotojo mėnesio atlyginimas sudaro iki 1500 Lt su visais priedais, o tai yra gerokai mažiau nei uždirba tokios pačios paskirties kariškiai.

Jei siūlomam „Aro“ pareigūnų atlyginimų didinimui būtų pritarta, tai valstybei per metus papildomai kainuotų apie 750 tūkst. Lt.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.