aA
Darbą Vilniuje pradėjo Vokietijos ambasadorius Alexanderis von Romas (Aleksandras fon Romas) ir Kazachstano ambasadorius Rašidas Ibrajevas.

Antradienį įteikdamas skiriamuosius raštus prezidentui Valdui Adamkui ambasadorius sakė, kad vienas svarbiausių jo uždavinių yra skatinti dvišalių Lietuvos ir Vokietijos santykių plėtrą ir siekti, kad politikai ir visuomenė abiejose šalyse, ypač ekonomikos ir kultūros srityse, galėtų pasiruošti bendram gyvenimui Europos Sąjungoje ir NATO.

"Savo užduotį matau taip pat žvelgdamas į istoriškai susiklosčiusią atsakomybę. Praeityje vokiečių padarytą skriaudą ir sukeltą begalinį sielvartą privalome turėti prieš akis, jeigu norime suvokti atsakomybės mastą už bendros taikios ateities saugumą, laisvę ir teisę", - sakė A.von Romas.

Ceremonijoje V.Adamkus padėkojo Vokietijai už teikiamą ilgalaikę paramą, Lietuvai rengiantis narystei ES ir NATO.

Prezidentas sakė tikįs, kad šalys ir toliau sėkmingai plėtos ūkinius ryšius.

"Plečiantis Sąjungai, Lietuva užims svarbią vietą Europos žemėlapyje, taps jungtimi tarp įvairių Europos regionų. Tikiu, tai domina ir domins jūsų šalies verslininkus bei investuotojus", - sakė V.Adamkus.

Birželio pabaigoje darbą Lietuvoje baigusį Detlofą von Bergą (Detlofą fon Bergą) pakeitęs 62 metų A.von Romas yra penktasis Vokietijos ambasadorius Lietuvoje po šalies nepriklausomybės atkūrimo 1990 metais. Prieš atvykdamas į Vilnių, jis dirbo Vokietijos ambasadoje Budapešte.

Įteikdamas skiriamuosius raštus Kazachstano ambasadorius sakė sveikinąs V.Adamkaus iniciatyvą plėtoti bendradarbiavimą tarp Rytų ir Vakarą ir pridūrė tikįs, kad jo darbas Vilniuje sustiprins ryšius ne tik tarp Kazachstano ir Lietuvos, bet ir tarp Rytų ir Vakarų.

V.Adamkus pažymėjo, kad Kazachstanas tapo svarbiu Lietuvos ekonominiu partneriu Vidurio Azijos regione.

"Tikiu, kad Lietuvai netrukus tapus Europos Sąjungos nare, galėsime dar geriau išnaudoti dvišalio verslo galimybes, kurias teikia mūsų valstybių geografinė padėtis ir dinamiškai plėtojama Lietuvos ir Kazachstano ekonomika", - sakė V.Adamkus.

54-erių R.Ibrajevas Lietuvoje pakeitė gegužės mėnesį Vilnių palikusį Ikramą Adyrbekovą. Iki šiol R.Ibrajevas dirbo Kazachstano ambasadoriumi Azerbaidžane.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.