aA
Lietuvio vairuojamas autobusas, kuriuo keliavo 18 keleivių iš Lietuvos, staiga išvažiavo į kairiąją kelio pusę ir susidūrė su priešpriešiais artėjančiu krovininiu automobiliu. Nuo smūgio autobusas dar trenkėsi į pakelės medžius.

Vienam sužeistam autobuso keleiviui pakako įvykio vietoje suteiktos medikų pagalbos, kiti 6 Lietuvos piliečiai - 3 vyrai ir 3 moterys - buvo pervežti į Kolno miesto ligoninę.

Kaip LŽ teigė Lietuvos konsulato Seinuose sekretorius Petras Maksimavičius, nė vieno iš šešių sužeistųjų būklė nėra sunki. "Medikai mus informavo, kad galūnių lūžių nustatyta tik vienam keleiviui, kitam prie akies įsmigo stiklo šukių. Kitų asmenų sužalojimai lengvesni", - sakė jis.

P.Maksimavičius apgailestavo negalintis suteikti daugiau duomenų apie įvykį, nes iš Lenkijos policijos pareigūnų vakar pavakare dar nebuvo gauta oficialaus pranešimo.

Pasak gana dažnai per Palenkės vaivadiją važinėjančių marijampoliečių, važiuoti ne magistraliniu keliu per Balstogę, o siauresniu ir prasčiau žiemą prižiūrimu keliu per Lomžą autobuso vairuotojas veikiausiai nusprendė dėl to, kad pastarasis kelias trumpesnis.