aA
Kačerginės miestelio Kauno rajone gyventojai jau kuris laikas dideliu lanku lenkia vieną P.Mašioto gatvės namą. Žmonės baiminasi susidurti su smurtaujančiu, nuolat priekabių ieškančiu ir grasinimais susidoroti besisvaidančiu kaimynu.
Kumštis
Kumštis
© Corbis
Pareigūnai skėsčioja rankomis - kol neįrodyta, kad kačerginietis smurtauja, baimėje gyvenantiems kaimynams nėra būdo padėti.

Miestelio senbuvis V.V. (pavardė redakcijai žinoma, - red.) iki šiol negali pamiršti incidento, kurio metu jam ir jo žmonai teko patirti ūmaus charakterio kaimyno Gedimino K. įniršį. “Važiavome keliuku per Kačerginės mišką. Netikėtai iš kažkur išniręs kaimynas perspėjo mudu su žmona nevažinėti pro jo šunis, esą juos tai erzina. Kažką jam atsakiau, o šis ir puolė mane, spyrė į krūtinę, sudavė per veidą, užpuolė ir žmoną. Dar pagrasino, kad nevažinėčiau keliuku, einančiu per mišką, o tai „papjausiąs“, - pasakojo kačerginietis.

Vyriškiui antrino ir Kačerginės miestelio gyventoja J.S. “Mūsų miestelyje žmonės nepratę rakinti namų durų, tad ir aš sulaukiau Gedimino K. „vizito“. Kaimynas pagrasino užmušiąs mano sūnų,“ - pasakojo išsigandusi moteris.

Intelektualaus žmogaus įspūdį sudarantis Gediminas K. „15min“ kaltinimus kategoriškai neigė. “Tai, ką kalba kai kurie žmonės, yra absoliuti netiesa. Tai jų naudojamas psichologinis šantažas. Aš nekeliu jokių konfliktų, galbūt kiti žmonės ir jaučia man priešiškumą“, - teigė iš tėvų pensijos gyvenantis vyras.

Kauno rajono policijos komisariato Noreikiškių policijos nuovados vadovo Virginijaus Karpo nuomone, Gedimino K. ir miestelėnų konfliktai atsidūrė aklavietėje: “Per 8 metus iš gyventojų tesulaukėme vos keleto pareiškimų dėl minimo vyro veiklos, o iš jo paties skundų sulaukiam nuolatos - dėl ne tokių žodžių ar nepatikusių aplinkinių žvilgsnių“.

Kauno rajono apylinkės prokuratūros prokurorei Jolantai Laurinavičiūtei konfliktas Kačerginėje taip pat nebuvo naujiena. Anot jos, Gedimino K. ir kitų miestelėnų nesutarimai gali pasiekti net teismą: “Jau renkami duomenys, po dešimties dienų turėtų paaiškėti, ar jų pakaks civilinei bylai iškelti“.

Tiesa, ne visi gyventojai nusiteikę prieš sunkaus būdo kaimyną. Kačerginės seniūnė Dalia Žėkienė apie Gediminą K. kalbėjo su užuojauta. “Psichologiškai su juo sunku bendrauti. Atrodytų jaunas, simpatiškas, apsiskaitęs žmogus, bet negali savęs realizuoti“, - sakė seniūnė. Savo sūnų užstojo ir tėvas, Jonas K.: “Sūnus visą laiką labai daug mokėsi, baigė vieną iš Šiaulių vidurinių mokyklų, vėliau Šiaulių Dailės mokyklą, Vilniaus inžineriniame institute studijavo architektūrą, o Klaipėdoje baigė Aukštąją verslo mokyklą“, - didžiavosi tėvas. Pasak garbaus amžiaus Jono K., sūnus labai išgyveno išsiskyręs su drauge, su kuria kurį laiką draugavo.

Valstybinės psichikos sveikatos centro direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Rusteika turėjo patarimą su kaimynu konfliktuojantiems kačerginiečiams: “Gyventi su baime ir slėptis negalima, kilusias problemas reikia spręsti. Reikia kreiptis į arčiausiai esantį psichikos sveikatos centrą, kad būtų atliktas minėto žmogaus sveikatos patikrinimas, psichiatrai nuspręstų ar jam reikia specialaus gydymo. Jei žmogus turi rimtų problemų, jį reikia gydyti ir padėti“,- samprotavo specialistas.