aA
Lietuva trečiadienį pažadėjo tapti Baltarusijos "advokate" galimame jos dialoge su Europos Sąjunga, kuriai daro reveransus su Maskva susipykęs oficialusis Minskas. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, nepatenkintas Rusijos gamtinių dujų ir naftos pabranginimu, neseniai interviu naujienų agentūrai "Reuters" apkaltino Kremlių imperinėmis ambicijomis ir apgailestavo, kad kadaise "prarado Vakarus".
E.Bagdonas ir A.Lukašenka
E.Bagdonas ir A.Lukašenka
ES reikalauja, kad A. Lukašenka atkurtų demokratiją ir gerbtų žmogaus teises. Vakarų parlamentarai pavadino jį "paskutiniu Europos diktatoriumi".

"Kaip kaimynai mes pasirengę ir norėtume, jeigu Baltarusija pateiktų konkrečių pasiūlymų, būti pirmieji, kurie juos išgirstų, būti pirmieji jūsų advokatai Briuselyje ir tarptautinėje bendrijoje", - pareiškė trečiadienį per spaudos konferenciją Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje Edminas Bagdonas.

"Mes kaip ES nariai remiame Europos Sąjungos politiką ir laukiame konkrečių Baltarusijos pasiūlymų", - pridūrė jis.

E. Bagdonas taip pat sakė, jog Lietuva gali pasiūlyti Minskui, visiškai priklausomam nuo Rusijos energijos išteklių importo, paslaugas transportuojant į Baltarusijos naftos perdirbimo įmones naftą iš alternatyvių šaltinių.

"Ši nafta gali būti pervežama geležinkeliu", - pažymėjo ambasadorius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.