aA
JAV patentų ir prekės ženklų registravimo biuras atsisakė registruoti prekės ženklą "Obama bin Laden", nes prekės ženklą norėjęs registruoti asmuo neturėjo raštiško politiko Baracko Obamos ir teroristo Osamos bin Ladeno sutikimo naudoti jų vardus, praneša "The Smoking Gun".
Dokumentai, popieriai, verslas, parašas
Dokumentai, popieriai, verslas, parašas
© Corbis/Scanpix
Patentų ir prekės ženklų registravimo biuro darbuotojai atsisakė registruoti šį prekės ženklą dar ir todėl, kad "toks prekės ženklas numatytų neegzistuojantį politiko ir teroristo ryšį."

Registruoti tokį ženklą norėjo Aleksandras Batlle'as, kuris ketino jį panaudoti gamindamas sportines kepuraites, marškinėlius, ženklelius ir lipdukus ant automobilio bamperio.

A. Batlle'as sakė neketinąs skųsti tokio sprendimo. Tačiau jis taip pat sakė jau įkūręs internetinę prekybos svetainę "obamabinladen.net", per kurią ketina prekiauti įvairia atributika su rytietiškai apsirengusio ir kulkosvaidį laikančio JAV senatoriaus B. Obamos atvaizdu.

Apsukrusis verslininkas sakė tik norįs "užsidirbti pinigų". Jo prekyba visai nesusijusi su politika.

Ilinojaus valstijai atstovaujantis JAV senatorius B. Obama ateinančiais metais vyksiančiuose rinkimuose sieks JAV prezidento posto.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.