aA
Policija, policininkas
Policija, policininkas
© D.Tunkūno nuotr.
Kauno apygardos teritorijoje pernai užregistruota 27,5 proc. mažiau sunkių ir labai sunkių nusikaltimų nei 2005 metais.

Iš viso 2006 metais Kauno apygardoje ištirtos 9707 nusikalstamos veikos.

"Vienas iš pagrindinių pasiekimų - ženklus užregistruotų nusikalstamų veikų taip pat sunkių ir labai sunkių nusikaltimų mažėjimas. Didėja nusikalstamų veikų išaiškinimas. Ryškėja teigiami poslinkiai ginant viešąjį interesą", - sakė Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis.

Tačiau K.Betingis pripažįsta, kad ne viskas praėjusiais metais klostėsi sklandžiai.

"Yra mums ir ne visur pasisekę pasiekti teigiamų rezultatų. Aiškinamumas dar yra ne visai toks koks norėtųsi. Padidėjo atskirų nusikaltimų tokių kaip didelės vertės turto išvaistymo, netikrų pinigų gamybos ir realizavimo skaičius. Nepakankamai intensyvus prekybos žmonėmis, nužudymų, plėšimų bei atskirų rezonansinių veikų tyrimas. Šiandien mes aptarėme problemas ir numatėme ką reikia daryti, kad darbas būtų geresnis", - sakė K.Betingis.

Kauno apygardos prokuratūrą sudaro 11 apylinkių, kuriose gyvena apie 1 milijonas žmonių. Pareigūnai neslepia, kad daugiausiai nusikaltimų užregistruojama Kauno mieste, kur gyvena daugiausiai žmonių.

"Mums kelia didelį nerimą, kad Kaune daug nusikaltimų padaroma viešose vietose. Daug nusikalstamų veikų padaro jaunimas, nepilnamečiai. Didelė dalis šių nusikaltimų lieka neišaiškinti. Mūsų netenkina visų kontroliuojančių žinybų darbas", - sakė Kauno miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras Algirdas Aleksandras Čiurlys.

Jau yra sudaryta prokurorų koordinacinė grupė, kuri kordinuos darbą su Savivaldybių, seniūnijų, policijos komisariatų atstovais dirbančiais su jaunimu ir nepilnamečiais.

Kauno policijos vadovas Algirdas Kaminskas teigia, kad policijos pareigūnai daro viską, kad saugumas Kaune būtų užtikrintas. Į pagalbą policija žada kviestis net karius.

"Mes stipriname pajėgas tamsiu paros metu tose vietose, kurios pagal mūsų analizę pavojingiausios ir kuriose daugiausiai nusikalstama. Ten nukreipiami patrulių maršrutai. Taip pat pasitelkiame I pulko karius. Jau kartą buvo toks atvejis. Mes kiek turime jėgų darome viską, kad būtų užtikrintas žmonių saugumas", - sakė Kauno policijos vadovas Algirdas Kaminskas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.