aA
Tiriant bylą dėl antisemitinių rašinių dienraštyje "Lietuvos aidas", prokuratūros ir Valstybės saugumo departamento darbuotojai atliko kratą laikraščio redakcijos patalpose Vilniuje. Pareigūnai ieškojo antisemitinių rašinių originalų ir kitų dokumentų, kurie reikalingi neseniai iškeltos bylos tyrimui.
Lietuvos aidas
Lietuvos aidas
Pareigūnai redakcijoje ieškojo antisemitinių rašinių originalų ir kitų dokumentų, kurie reikalingi bylos tyrimui. BNS žiniomis, per kratą iš redakcijos paimti kai kurie dokumentai, tačiau minėtų rašinių originalų nerasta.

Šiuos dokumentus dienraščio savininkas ir bendrovės "Lietuvos aidas" direktorius Algirdas Pilvelis buvo pažadėjęs pats pateikti prokuratūrai, tačiau to nepadarė. Netrukus po to, kaip į redakciją kratos daryti atvyko pareigūnai, A. Pilveliui pakilo kraujospūdis ir jis buvo nuvežtas į ligoninę. Dienraščio vyriausiasis redaktorius Aurimas Drižius BNS sakė, kad darbas redakcijoje dėl kratos nenutrūko.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra tiria lapkričio 3 dieną Generalinės prokuratūros iškeltą baudžiamąją bylą dėl antisemitinių rašinių dienraštyje "Lietuvos aidas".

Byla iškelta pagal nusikaltimo požymius, numatytus Baudžiamojo kodekso 72 straipsnio 1 dalyje - viešas kurstymas smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar atskiru asmeniu dėl jų lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba tokios veiklos finansavimas ar kitoks materialus jos rėmimas. Už šį nusikaltimą gali būti baudžiama laisvės atėmimu keleriems metams.

"Lietuvos aido" paskelbtuose straipsniuose kvestionuojamas karo nusikaltėlių teisinio persekiojimo būtinumas, žydų tauta kaltinama marksizmo sukūrimu ir jo praktika, komunizmo platinimu, Lietuvos sovietinimu, net raginama organizuoti tarptautinį "žydų nusikaltimų" žmonijai tribunolą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.