aA
Apdovanojimų už Lietuvos įvaizdžio gerinimą laureatus vasario 19 d. Vilniuje paskelbs Ingeborga Dapkūnaitė. Pasaulinio garso lietuvių aktorė į Lietuvą atvyksta vesti „LT tapatybės“ finalą, kuris vasario 19 d. įvyks Mažajame Vilniaus teatre. „Puiku, kad tiek daug talentingų žmonių garsina Lietuvą įvairiose srityse“, - mano I. Dapkūnaitė. – „Man didelė garbė ir malonumas dalyvauti šiame Lietuvos įvaizdžio formavimui reikšmingame renginyje“.
Ingeborga Dapkūnaitė
Ingeborga Dapkūnaitė
© Corbis/Scanpix
„Siekiame į „LT tapatybės“ apdovanojimus įtraukti ne tik Lietuvos gyventojus, bet ir visus užsienyje gyvenačius bei dirbančius piliečius. Todėl džiugu, kad renginį ves šiuo metu Londone gyvenanti viena garsiausių Lietuvos kultūros veikėjų pasaulyje“, - sakė Lietuvos instituto l.e.p. direktorė Saulė Mažeikaitė.

Iki vasario 15 d. visuomenė dar gali skirti savo balsą tinklalapyje www.tapatybe.lt. Galutinis nuosprendis bus paskelbtas, visuomenės balsavimo rezultatus susumavus su vertinimo komisijos balsu.

Finaliniame renginyje bus paskelbti apdovanojimų „LT tapatybė“ laureatai, varžęsi penkiose kategorijose: „Kultūros“, „Sporto“, „Turizmo“, „Verslo“ bei „Pagrindinėje“. Pastarojoje nominacijoje į „LT tapatybės“ statulėlę pretenduoja eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, lakūnas Jurgis Kairys, atlikėjų grupė „LT United“ bei režisierius Arūnas Matelis.

Vienas „LT tapatybės“ apdovanojimų laureatas jau žinomas – vertinimo komisijos sprendimu statulėlė „Už gyvenimo nuopelnus“ šiemet bus skirta legendiniam kino kūrėjui Jonui Mekui.

Ingeborga Dapkūnaitė filmavosi daugiau kaip penkiasdešimtyje filmų. Aktorė yra dirbusi su Holivudo žvaigždėmis John‘u Malkovich‘u, Tomu Cruise’u („Misija: neįmanoma“), Bradu Pittu („Septyneri metai Tibete“), Rusijos kino grandais Nikita Michalkovu, Olegu Menšikovu, Vladimiru Maškovu ir kitais. Lietuvių aktorė yra pelniusi tarptautinių apdovanojimų, teisėjavo prestižiniuose Kanų, Berlyno ir kt. kino festivaliuose.

Praeitais metais filme „Hanibalas. Pradžia“ I.Dapkūnaitė suvaidino žmogėdros Hanibalo Lekterio, pagal siužetą kilusio iš Lietuvos, motiną. Pasaulinė filmo premjera įvyko šių metų vasario 9 dieną.

„LT tapatybė“