aA
Naktį iš antradienio į trečiadienį Vilniuje, Pilaitės mikrorajone, Tolminkiemio gatvėje esančiame daugiabutyje, iš degančio buto apsaugos bendrovės „Komanda“ darbuotojai išgelbėjo keturis nepilnamečius vaikus ir jų motiną. Jeigu ne laiku į butą įsiveržę apsaugininkai, greičiausiai sostinėje šiąnakt būtų neišvengta skaudžios tragedijos.
ugnis, liepsna, gaisras, karštis
© Corbis
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad apie 23.44 val. ugniagesiai gavo keletą pranešimų, kad Tolminkiemio g. 19-ajame name dega kambarys. Pirmieji ugniagesiams paskambino apsaugos bendrovės „Komanda“ darbuotojai. Jie teigė ką tik iš kambario išvedę keturis vaikus ir jų motiną.

Pasak bendrovės darbuotojų, naktį budėję apsaugininkai važiuodami gatve pamatė iš vieno buto langų besiveržiančią liepsną. Į daugiabutį įbėgę du apsaugininkai išlaužė buto duris ir išvedė iš miego prabudusius ir šoko ištiktus penkis žmones. Pusnuogius vaikus gelbėtojai pasodino į savo automobilį. Laimei, jie nenukentėjo.

Netrukus į gaisravietę atvyko ugniagesiai - iš buto veržėsi dūmai ir liepsna. Pranešama, kad išdegė maždaug 13 kv. metrų kambarys su jame buvusiais daiktais. Namo gyventojai nenukentėjo, tik smarkiai aprūko laiptinės sienos.

Įtariama, kad gaisras galėjo kilti dėl gedimo televizoriuje arba kitame elektros prietaise. Tikslią priežastį ugniagesiai turėtų išsiaiškinti ikiteisminio tyrimo metu.

Pasak ugniagesių, trečiadienį gaisruose žuvo du žmonės. Kupiškyje, Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos ,,Guboja“ Kupiškio skyriaus pastate gesindami gaisrą ugniagesiai aptiko žmogų, kurį išnešę į lauką dar bandė gaivinti, tačiau netrukus atvykę medikai konstatavo jo mirtį.

Kauno rajone, Ežerėlio miestelyje, vieno ūkinio pastato įrengtame kambaryje buvo rastas apdegęs 52 metų vyriškio lavonas. Pranešama, kad sudegė lova, apdegė grindys, aprūko sienos. Gaisras užgeso savaime. Įtariama, kad nelaimės priežastis buvo vyriškio neatsargus rūkymas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.