aA
Šiemet labai anksti pamaryje prasidėjęs potvynis trauktis neketina. Ant kelio Šilutė-Rusnė vanduo šiek tiek nuslūgo, tačiau tebesiekia apie 40 cm, kelias neišvažiuojamas, lengvosios mašinos keliamos traktoriais su priekabomis.
Per dieną perkeliama apie 500-600 automobilių. Žmonės iš apsemtų vietovių keliami reguliariai pagal grafiką specialiu autobusu.

Pasak Šilutės rajono savivaldybės civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjo Romualdo Renčeliausko, šiuo metu Rusnės, Daugų, Juknaičių, Kintų, Šilutės ir Usėnų seniūnijose yra apsemta 11 kaimų.

Vandens ir ledo apsuptyje atsidūrusių 62 sodybų 110 gyventojų priversti tūnoti namuose. Ledu eiti pavojinga - įlūžus atsivertų daugiau nei pusantro metro gylis. Žmonės turi prašyti gelbėtojų pagalbos, kurie su amfibija laužo ledus, kad būtų galima valtele nusiirti iki sausumos ir krante pasirūpinti maisto atsargomis bei medikamentais.

Negalintiems išeiti iš namų pagyvenusiems žmonėms seniūnai ar gaisrininkai atveža maisto, vaistų.

R. Renčeliauskui kelia susirūpinimą žmonių noras išbandyti apsemtų pievų ledo stiprumą. Savaitgalį važiuodamas į Rusnę jis matė jaunuolius, bandančius apsemtą kelio ruožą apvažiuoti užšalusia pieva: keleivių pilnas automobilis pasuko į laukus ir į pastabas nerizikuoti gyvybe nereagavo.