aA
Iš naujosios Nyderlandų centro dešiniųjų vyriausybės pirmadienį, vos kelios valandos po prisaikdinimo, pasitraukė viena viceministrė, savo sprendimu pakursčiusi nuogąstavimus, kad neseniai įkurta nužudytojo populisto Pimo Fortuyno partija gali būti nestabilumo šaltinis.
Philomena Bijlhout, šeimos ir emancipacijos reikalų viceministrė, atsistatydino dėl savo ryšių su ginkluota Surinamo grupuote, kuriuos palaikė 1982 metų gruodį, kai šioje šalyje buvo vykdomos politinės žmogžudystės.

Pasirodė, kad tuo metu, valdant buvusiam kariniam valdytojui Desi Bouterse, ji priklausė minėtai grupuotei, nors anksčiau sakė, kad iš jos pasitraukė prieš tai, kai prasidėjo žmogžudystės.

1983 metų gegužę darytose nuotraukose, kurias parodė viena olandų televizijos stotis, Ph.Bijlhout įamžinta vilkinti karinę uniformą.

"Išėjau iš tos sukarintos grupuotės dėl jos karinio pobūdžio. Pamenu, tai buvo prieš nužudymus 1982-ųjų gruodį. Dabar atrodo, kad tai įvyko vėliau. Tai reiškia, kad nurodžiau premjerui Janui Peteriui Balkenende klaidingą informaciją", - per televiziją skaitydama savo pareiškimą sakė Ph.Bijlhout.

"Nenoriu, kad naujasis kabinetas patirtų sunkumų dėl šio klausimo, todėl nusprendžiau atsistatydinti", - pridūrė ji.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.