aA
Maskva reikalauja, kad Vašingtonas paaiškintų JAV gynybos sekretoriaus Roberto Gateso pareiškimą, kuriame užsimenama apie tam tikrus galimus įvykius Rusijoje, Šiaurės Korėjoje, Irane ir Kinijoje, pirmadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.
Robert Gates
© Reuters/Scanpix
R.Gatesas pareiškime teigė, kad Jungtinėms Valstijoms reikia pajėgų, kurios galėtų susidoroti su specialiaisiais padaliniais bei atremti teroristinius išpuolius, kadangi žinąs, kas gali atsitikti tokiose šalyse kaip Rusija, Šiaurės Korėja, Iranas ir Kinija.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Michailas Kamininas tvirtino, kad Rusiją "apstulbino" tokie R.Gateso ir kitų aukštų JAV žvalgybos pareigūnų pareiškimai. Pasak jo, tokie pareiškimai sudaro "tam tikrą neigiamų vertinimų sistemą" apie Rusiją.

"Mes manome, kad šalių santykiai yra grįsti bendrais interesais ir strategine partneryste. Taip pat mes manome, kad reikia kovoti prieš realią, o ne išgalvotą grėsmę pasaulio saugumui, tarptautinį terorizmą ir branduolinio ginklo platinimą", - tvirtino M.Kamininas.

Jis teigė tikįs, kad R.Gateso pareiškimas neatspindi tikrosios JAV politikos ir yra tik paprasčiausia polemika, siekiant įtikinti šalies Kongresą patvirtinti Pentagono biudžetą.

Komentuodamas šį pareiškimą Rusijos gynybos ministras Sergejus Ivanovas teigė: "Iš esmės, kaip gynybos ministras, aš galiu suprasti šį pareiškimą. Visokių triukų imamasi siekiant patvirtinti biudžetą."

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.