aA
Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teisme stringa vadinamoji Seimo vairuotojų byla – iš Seimo kanceliarijos maždaug 40 tūkst. litų reikalaujantis Valdas Rakauskas delsia pateikti patikslintą ieškinį, kuriame turėtų atsispindėti, kaip pasireiškė jam parlamento padaryta žala.
Seimas
Seimas
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
„Mes norime kuo greičiau baigti šią bylą, todėl įsipareigojame pateikti duomenis apie vairuotojo darbo grafiką ir apmokėjimą“, - antradienį teisme pareiškė Seimo kanceliariją atstovaujantis Virgilijus Kaupas, advokatų kontoros SPES advokatas.

Būtent šių duomenų maždaug per porą mėnesių V.Rakauskas negalėjo pateikti, nors jam ir jį ginančiam advokatui buvo nurodžiusi bylą nagrinėjanti teisėja Aldona Tilindienė. Antradienį dėl ligos į posėdį neatvyko V.Rakauskas ir jo advokatas, kuris nepateikė jokių duomenų apie neatvykimo priežastis.

„Seimo kanceliarija prieš kitą teismo posėdį pateiks duomenis, kuriuos privalėjo pateikti ieškovas, - teisme sakė advokatas V.Kaupas. – Noriu patikinti, kad vairuotojai dirbo pagal tokį grafiką, kokį norėjo, jiems buvo sudarytos geros darbo sąlygos. Už tai jie gaudavo norimą laisvą dieną“.

Pasak bylą nagrinėjančios teisėjos A.Tilindienės, jeigu Seimo kanceliarija įvykdys savo pažadą, kitame posėdyje bus peržiūrimas vairuotojo V.Rakausko trijų metų darbo grafikas. Tikimasi, kad tada teisme išaiškės apmokėjimo už vairuotojo darbą principas ir tvarka. Tik tada iš parengiamojo posėdžio bus pereita prie teisminio nagrinėjimo.

V.Rakauskas iš Seimo kanceliarijos reikalauja sumokėti per tris metus neišmokėtus pinigus už dirbtus viršvalandžius po darbo, švenčių dienomis ar naktimis.

DELFI primena, kad Seimo vairuotojams prabilus apie Seimo pareigūnų piktnaudžiavimus tarnybiniu transportu, kilo vadinamasis privilegijų skandalas. Seimo kanceliarijoje „nulėkė“ ne vieno padalinio vadovo galva. Dėl to darbo neteko ne tik kancleris Arvydas Kregždė, bet ir buvo inicijuotas nepasitikėjimas parlamento vadovu Artūru Paulausku.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.