aA
Dagestano Aukščiausiojo teismo baudžiamųjų bylų teisminė kolegija pirmadienįuž dalyvavimą neteisėtose ginkluotose formuotėse ir neteisėtą ginklų laikymą septynerius metus kalėti nuteisė Didžiosios Britanijos pilietį Johną Benini (Džoną Benini).
Teismas
Čečėnijos Chasaviurto rajono gyventojui Muchtarpašui Ismailovui už tuos pačius nusikaltimus buvo skirta 7,5 metų laisvės atėmimo bausmė.

J.Benini taip pat nuteistas už nelegalų Rusijos valstybinės sienos perėjimą. Teisiamųjų advokatai, įrodinėję jų nekaltumą, jau pareiškė pateiksią apeliacinį skundą Aukščiausiajam teismui.

Nuosprendis buvo paskelbtas remiantis parengtinio tardymo duomenimis ir parodymais, kuriuos per jį davė patys kaltinamieji, nors vėliau teismo posėdyje abu šių parodymų atsisakė.

J.Benini ir M.Ismailovas buvo sulaikyti 2001 metų lapkričio 15 dieną Dagestane, pasienyje su Čečėnija. Mašinoje, kuria jie bandė kirsti sieną, buvo rastas krepšys su Kalašnikovo automatu, keliomis granatomis ir sprogmenimis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.