aA
„Aš manyčiau, kad nebūtina čia streikuoti, dialogas vyksta (...), bet šiuo atveju kiekviena profsąjunga turi savo poziciją, savo stilių“, – antradienį Lietuvos radijui apie Lietuvos švietimo darbuotojų profsąjungos grasinimus skelbti mokytojų streiką sakė ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Jis sakė sutinkantis, kad mokytojų atlyginimai yra nepakankami, tačiau jie nuolat didinami. Anot premjero, ilgai mokytojams atlyginimai apskritai nebuvo didinami, o šiais metais juos kelti ketinama maždaug penktadaliu.

„Kartais man atrodo, kad kai kurie mūsų profsąjungų veikėjai paprasčiausiai nori pasireikšti, nors, man atrodo, kad jie puikiai žino Vyriausybės planus“, – sakė G.Kirkilas.

Kaip DELFI pirmadienį rašė, vasario 21 dieną įspėjamąjį piketą rengiantys mokytojai neatsisako ir visuotinio mokytojų streiko idėjos. Vienas iš Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovų Eugenijus Jesinas aktualiausia problema DELFI įvardijo visaverčio profesinių sąjungų dialogo su kultūros ministre Roma Žakaitiene nebuvimą.

Švietimo profsąjungos vykdomasis komitetas jau gavo oficialų leidimą surengti piketą, kuriame gali būti iki 400 dalyvių.

Pikete mokytojai Švietimo ir mokslo ministerijos vadovams planuoja iš naujo priminti, kad iki 2007 metų rugsėjo 1 dienos turi būti parengtas mokytojų ir klasės auklėtojų mokamų darbų aprašas, dėl kurio buvo suderėta, bet mokytojai jo vis nesulaukia.

Nepatenkinti naujos pedagogų atlygio sistemos įgyvendinimo programa, akcijos organizatoriai reikalauja patikslinti ir suderinti ją su profesine sąjunga.

Švietimo darbuotojams taip pat svarbu, kad išeitinės pašalpos ir kompensacijos pedagogams būtų mokamos ne iš švietimo įstaigos, bet iš jos steigėjo, t.y. savivaldybės ar valstybės, biudžeto.

Taip pat reikalaujama peržiūrėti bei keisti vadinamojo mokinio krepšelio sudarymo metodiką, nes ji nebeatitinka šių dienų reikalavimų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.