aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, tęsdamas diplomatines konsultacijas dėl Artimųjų Rytų krizės sureguliavimo, pirmadienį su palestiniečių lyderiu Yasseru Arafatu aptarė aktualius dabartinių Palestinos savivaldos ir Izraelio santykių aspektus.
J.Arafatas
J.Arafatas
Jų pokalbis telefonu įvyko Palestinos savivaldos lyderio iniciatyva. Y.Arafatas padėkojo Rusijos prezidentui už jo pastangas ir paragino toliau stiprinti Maskvos vaidmenį mėginant garantuoti taiką ir saugumą Artimuosiuose Rytuose, pranešė V.Putino spaudos tarnyba.

Jis taip pat pabrėžė, kad palestiniečiams labai svarbi Rusijos parama, kurią ji išreiškė per praėjusią savaitę vykusias Artimųjų Rytų diplomatinio "ketverto" derybas.

Antradienį Niujorke susitikę Rusijos, Europos Sąjungos, Jungtinių Valstijų ir Jungtinių Tautų atstovai vieningai paragino tarptautinę bendriją paremti Palestinos savivaldos demokratines reformas, tačiau taip ir nesugebėjo rasti bendros pozicijos dėl palestiniečių lyderio.

Vašingtonui nepavyko įtikinti savo partnerių Artimųjų Rytų taikos procese paremti naują JAV strategiją, grindžiama Y.Arafato nušalinimu bei izraeliečių saugumo iškėlimu pagrindine sąlyga pažangai taikos derybose.

Liepos 19 dieną V.Putinas padėtį regione aptarė su Izraelio premjeru Arieliu Sharonu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.