aA
Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai pirmadienį į "juodąjį" sąrašą įtraukė dar 52 Zimbabvės piliečius, tarp jų šalies prezidento Roberto Mugabe žmoną Grace, kuriems nebus leidžiama atvykti į ES šalis, taip pat bus į šaldytas jų turtas.
Toks sprendimas buvo priimtas per ES šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą Briuselyje, kuris įvyko Didžiosios Britanijos iniciatyva.

"Nekyla abejonių, kad visa Europos Sąjunga yra susirūpinusi dėl sunkios padėties, į kurią šalį įstūmė ponas Mugabė, ir kuri dar labiau komplikuoja ir taip blogėjančią situaciją pietinėje Afrikos žemyno dalyje", - sakė Britanijos užsienio reikalų sekretorius Jackas Straw pirmadienį prieš susitikimą.

Vasario mėnesį ES patvirtintame "juodajame" sąraše iki pirmadienio figūravo 20 įtakingiausių Zimbabvės pareigūnų pavardės, tarp jų ir prezidento R.Mugabe, kuris jau 22 metus valdo šią buvusią Didžiosios Britanijos koloniją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.