aA
Plungės rajone, mikroautobusui nuvažiavus nuo kelio, žuvo mažametis berniukas, dar penki mikroautobuse važiavę žmonės buvo sužaloti, iš kurių du sunkiai. Nelaimė įvyko sekmadienį vakare, greitkelyje Klaipėda-Vilnius, Plungės rajone, ties Rietavu.
Sprogus galinei kairiajai mikroautobuso "Ford Transit" padangai, automobilis išvažiavo į žaliąją juostą greitkelio viduryje, po to į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo į kelkraščio griovį ir, kelis kartu apsivertęs, sustojo.

Autoavarijos metu sužalotas "Ford" vairuotojas 46 metų kaunietis Kęstutis Elijošius, kartu su juo važiavusi žmona, 3 metų sūnus bei žmonos pusseserė 32 metų Asta Tulabienė ir jos 5-metis sūnus Karolis Tulaba.

Nuo patirtų sužalojimų K.Tulaba pakeliui į ligoninę mirė. Pasak Rietavo policijos, berniukui buvo sužalota galva. Verčiantis automobiliui, mažametis iš jo iškrito. A.Tulabienė dėl galvos traumos bei daugybinių kūno sužalojimų gydoma Klaipėdos ligoninės reanimacijos skyriuje.

Mikroautobuso vairuotojas K.Elijošius su smegenų sukrėtimu, krūtinės sumušimu, lūžusiais šonkauliais ir ištiktas komos taip pat gydomas Klaipėdos ligoninėje. Abu sužalotieji į Klaipėdą atvežti iš Plungės ligoninės.

K.Elijošiaus žmona ir mažametis sūnus sužaloti nesunkiai, jie gydosi ambulatoriškai. Pasak policijos, kauniečiai mikroautobusu iš Klaipėdos važiavo į Kauno pusę.

Liudininkų teigimu, K.Elijošiaus vairuojamas mikroautobusas neviršijo leistino greičio, todėl neabejojama, kad avarija įvyko sprogus padangai. Avarijos metu mikroautobusas buvo visiškai sumaitotas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.