aA
Jungtinėse Valstijose kongregacinės bažnyčios pastorius Randallas Radicas pardavė bažnyčios pastatą ir šalia jos esantį parapijos dvasininko namą ir nusipirko naują BMW markės automobilį, praneša "Associated Press".
Naujasis BMW X5
Naujasis BMW X5
© AFP/Scanpix
Kongregacinės bažnyčios vadovybė susivokė tik po to, kai banko darbuotojas paskambino į regioninį bažnyčios skyrių ir pranešė apie pastoriaus prabangųjį pirkinį, pernelyg brangų kukliam kunigui iš nedidelio provincijos miestelio Ripono. Garbusis automobilių mėgėjas buvo sulaikytas 2005 metais Denveryje, kur pabėgo pradėjus tirti šią aferą. Policijos duomenimis, už bažnyčiai priklausančius pastatus jam pavyko gauti apie 525 tūkst. JAV dolerių.

Anot R. Radiko gynybos, jis tikisi pasigailėjimo iš teisingumo organų, nes ketina padėti tirti žmogžudystę, kurią įvykdęs jam, kaip buvusiam dvasininkui, prisipažino vienas iš kartu su juo kalėjime sėdinčių kalinių.

Anot "Associated Press", kaltinamajam, neteisėtu būdu įsigijusiam bažnyčios nuosavybę, iškelta net keletas ieškinių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.