aA
Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) santūriai, tačiau tvirtai atsiribojo nuo kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko iniciatyvos suburti didelį kairįjį bloką, dar kartą pareiškusi, kad ji yra centro kairės partija.
Be to, NS gana netikėtai kritikuoja ir patį A. Brazausko sprendimą vėl aktyviai reikštis politikoje.

"Kiekvienas politikas gali išeiti ir vėl sugrįžti į "didžiąją politiką" kada panorėjęs. A. Brazauskas sugrįžimui pasirinko besiformuojančią LDDP ir LSDP koaliciją. NS mano, jog prezidentas A. Brazauskas išlieka ištikimas abejotinai "kairės-dešinės" politinei švytuoklei", teigiama socialliberalų pareiškime.

Politinės švytuoklės įvaizdžio politikai griebiasi po kiekvienų Seimo rinkimų, juos nuosekliai laimint opozicijoje buvusioms politinėms jėgoms. Dabar NS yra viena populiariausių partijų Lietuvoje.

Anot NS pareiškimo, A. Brazauskas "taikliai teigia, jog konservatorių valdymas atnešė Lietuvai nelaimes".

Tačiau, kaip rašoma dokumente, "tenka pastebėti, jog šalį jau valdė ir kairieji, ir dešinieji, tačiau abi pusės konstruktyvaus valdymo neatnešė. Todėl labai abejotina, jog vien kairiosios jėgos ir yra ta ypatinga pagalba šaliai šiuo metu".

Dokumente teigiama, kad "šiandien kaip atsvara dešiniesiems iškilo stiprios centro jėgos".

"Išliekame centro kairės partija, tokia, kokia buvome iš pat pradžių, ir toliau pasisakome už trinarę šalies politinę sistemą", pareiškime cituojamas socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas.

Per prezidento rinkimus 1998 metais A. Brazauskas faktiškai buvo paskelbęs A. Paulauską savo įpėdiniu, paraginęs piliečius balsuoti už jį. Rinkimus labai nedidele persvara laimėjo Valdas Adamkus.

A. Brazausko, kuriam dabar 68-eri, prezidento kadencija baigėsi prieš daugiau nei dvejus metus, tačiau jis yra vienas populiariausių Lietuvos visuomenės veikėjų. Jo grįžimas į politiką, paremiant kairiųjų bloką, per Seimo rinkimus šį rudenį gali atimti dalies rinkėjų balsus iš socialliberalų.

Formuojamo kairiųjų bloko lyderiai dėl šios priežasties sveikino A. Brazausko paramą ir galimą jo įsijungimą į bloko veiklą.

LDDP lyderis Česlovas Juršėnas sakė, kad yra tam tikrų "planų" dėl A. Brazausko dalyvavimo kairiųjų fronto veikloje, o LSDP vadovas Vytenis Andriukaitis paskelbė pareiškimą, kad A. Brazausko "vienareikšmiškai paremtas kairiųjų jėgų telkimasis dar kartą patvirtina mūsų žingsnių teisingumą, LSDP ir LDDP rinkimų koalicijos reikalingumą".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.