aA
Buvusiam teisingumo ministrui Gintautui Bužinskui nepavyko tapti notaru. Pirmadienį Teisingumo ministerijos paskelbtame viešame konkurse dalyvavusiam Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dėstytojui nepavyko surinkti pakankamai balų.
Gintautas Bužinskas - karikatūra
Gintautas Bužinskas - karikatūra
© DELFI
„Nesu nusivylęs, tai mano gyvenimo nesugriovė, - pirmadienį DELFI sakė G.Bužinskas. – Norėjau paįvairinti savo akademinę veiklą, tačiau kol kas teks savo planus pakoreguoti".

Buvęs parlamentaras, į Seimą išrinktas pagal Darbo partijos sąrašą, bei tryliktosios Vyriausybės teisingumo ministras, pernai papildęs socialdemokratų gretas, G.Bužinskas, kaip teisės mokslų daktaras, kvalifikacijos egzamino nelaikė. Jis ketino kurti savo biurą, nors prieš tai būtų turėjęs tris mėnesius dirbti notaro padėjėju. Beje, buvęs „darbintis" anksčiau yra teigęs, kad ateityje ketina sėkmingai derinti notaro ir dėstytojo darbą.

Konkursas užimti 15 notarų vietų didžiuosiuose Lietuvos miestuose, iš jų keturias - Vilniuje, buvo paskelbtas 2006-ųjų gruodžio 6 dieną. Lapkritį toks konkursas buvo paskelbtas aštuonioms laisvoms notarų vietoms šalies rajonuose.

Konkurse į notarų postą dalyvavo 26 notarai, iš jų – 4 asesoriai (notarų padėjėjai). Jiems papildomai skiriami penki balai, todėl notariatuose praktikos neturintiems teisininkams nebuvo beveik galimybių užimti notaro postą.

Notaro kėdės negavęs G.Bužinskas anksčiau spaudai yra prisipažinęs, kad su dabartiniu teisingumo ministru, buvusiu „darbiečiu", o dabar Pilietinės demokratijos partijos nariu P.Baguška jis niekuomet nesibičiuliavo, priešingai, dėl kai kurių teisinių klausimų jiedu nesutardavo. Buvęs ministras nemanė, kad būtent dėl to buvęs bendrapartietis bandytų jam kliudyti.

DELFI paklaustas, ar nemanąs, kad jam kelią į notaro kėdę galėjo užkirsti P.Baguškos komanda, G.Bužinskas sakė: „Galima įvairiai interpretuoti ir galvoti, tačiau šių dalykų nenoriu komentuoti".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.