aA
Valdančiosios socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyriaus vadovas bei socialdemokratų kandidatrų sąrašo sostinėje lyderis Algirdas Paleckis meta iššūkį LSDP pirmininkui Algirdui Brazauskui. Pirmadienį išplatintame atvirame laiške LSDP vadovui A.Paleckis nedviprasmiškai įvardija, jog po savivaldybių rinkimų Vilniaus socialdemokratai nesijungs į koaliciją su dabartiniu Vilniaus meru liberalcentristų vadovu Artūru Zuoku.
Algirdas Paleckis
Algirdas Paleckis
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
"Viešas ir tiesus žodis turi būti ištartas - tuo labiau, kad daugelio Vilniaus socialdemokratų ir vilniečių nuomone, koalicija su susikompromitavusio mero partija būtų nenaudinga Vilniaus gyventojams ir mestų šešėlį atsinaujinusiems Vilniaus socialdemokratams. Todėl tokios koalicijos nebus", - rašo A.Paleckis.

Anot socialdemokratų kandidatu į Vilniaus mero postą laikomo A.Paleckio sostinės socialdemokratai, bendraudami su vilniečiais, šiomis dienomis sulaukia itin daug klausimų dėl būsimos koalicijos Vilniuje sudarymo principų.

Ypač dažnai esą girdimas klausimas - ar tikrai socialdemokratai po savivaldos rinkimų sudarys koaliciją su A. Zuoku?

"Matome, kad tokia perspektyva kelia didelį vilniečių susirūpinimą. Kai žmonių klausiame, kodėl jie susidaro tokią klaidingą nuomonę, jie vieningai atsako – juk socialdemokratai pasirašė susitarimą su A. Zuoko partija. Mažai kas suprato, kad tai tebuvo susitarimas dėl korektiškos rinkimų kovos. Dauguma tai suprato kaip būsimos koalicijos susitarimą. Negalime į tai nereaguoti", - teigia LSDP Vilniaus skyriaus lyderis.

Anot A.Paleckio, Vilniaus socialdemokratai padarys savo sprendimus dėl koalicijos po rinkimų: "Esame demokratiška partija, gerbianti rinkėjų valią ir savivaldos principus. Taip pat esame tikri, kad Vilniaus socialdemokratų taryba nuspręs sudaryti koaliciją su partijomis, kurios nėra įsipainiojusios į korupcinius skandalus ir turi konstruktyvią veiksmų programą".

Parlamentaras čia pat kreipiasi į A.Brazauską, pabrėždamas, jog socialdemokratai negali teikti pagrindo tolesniam nusivylimui visuomenės nusivylimui partijomis.

"Piliečiai turi teisę žinoti, kad socialdemokratai nesudarys sąjungos Vilniuje su žmonių pasitikėjimą praradusiais politikais. Vilniaus socialdemokratai elgsis principingai", - teigia A.Paleckis.

A.Brazauskas DELFI pirmadienį teigė nekomentuosiąs A.Paleckio pareiškimo. "Nekomentuosiu nieko. Karščiuojasi jaunuolis", - sakë A.Brazauskas.

Paklaustas, ar neketina kalbėtis su A.Paleckiu, LSDP lyderis teigė neketinąs to daryti.

"Pakalbėsim po rinkimų", - mestelėjo repliką A.Brazauskas.

Liberalų ir centro sąjungos rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis, komentuodamas A.Paleckio pareiškimą teigė, jog tai esą yra nesavarankiškos A.Paleckio elgsenos išraiška.

"A.Paleckio pečiai per siauri lyginant su A.Brazausko, dėl to jis neišlaiko savo finansnių rėmėjų spaudimo, kuriems A.Zuokas yra pagrindinė kliūtis šiuo metu Vilniuje", - teigė liberalcentristas.

Prieš kelias savaites keturių valdančiąją koaliciją sudarančių partijų - socialdemokratų, valstiečių liaudininkų, liberalcentristų ir pilietininkų - vadovai pasirašė susitarimą dėl korektiškos rinkimų kovos.

Neoficialiai šis susitarimas buvo pramintas "A.Zuoko nepuolimo sutartimi".

Tąkart paklaustas, kaip vertina A.Paleckio svarstymus, jog jis sunkiai įsivaizduojąs porinkiminę koaliciją Vilniuje su A.Zuoku, A.Brazauskas teigė, jog tokie teiginiai - per ankstyvi.

„Man atrodo, kad reikia labai susilaikyti nuo prognozių, nes čia tik šiaip sau pasikalbėjimas, paskui jis atsirūgsta visuomet, nes prisimenama ir po to. Priklausys, kaip susiformuos tam pačiame Vilniuje padėtis, kokia bus politinė tarybos sudėtis“, - sausio pabaigoje sakė A.Brazauskas.

Kiek anksčiau LSDP pirmininkas A.Brazauskas yra „baręs“ socialdemokratų Vilniaus skyriaus vadovą ir šios partijos kandidatų sąrašo sostinėje lyderį Algirdą Paleckį dėl esą pernelyg griežtos kritikos Vilniaus merui A.Zuokui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.