aA
Euro monetos
Net 67 proc. verslininkų buvo įsitikinę, jog valstybės parama konsultavimui ir mokymui bei informacijos teikimas tikrai pagerintų smulkaus ir vidutinio verslo sąlygas Lietuvoje.

Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo plėtros agentūra šiemet įgyvendina du valstybės subsidijuojamus konsultavimo ir mokymo projektus "Verslo plėtra" ir "Parama pradedantiesiems verslininkams". Nuo liepos 22 dienos subsidijuojamos konsultavimo ir mokymo paslaugos įmonėms bei pradedantiesiems verslininkams jau teikiamos šešiose Lietuvos apskrityse - Alytaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Telšių ir Vilniaus. Paslaugos teikiamos kiekvienos apskrities miesto ir kaimo gyvenamosiose vietovėse, tad yra prieinamos ir miestelių bei kaimų gyventojams.

Projekto "Parama pradedantiesiems verslininkams" tikslas - suteikti verslo pradžiai reikalingas pagrindines žinias, skatinti naujų įmonių steigimą. Teikiant konsultacijas, ypatingas dėmesys skiriamas verslą pradedančioms moterims (skirta 30 proc. paslaugų) bei 20-29 metų jaunimui (20 proc. paslaugų). Pradedantiems savo verslą asmenims bus subsidijuojama 80 proc. konsultavimo ir mokymo paslaugų kainos. Projekto subsidijavimui skirta 230 tūkst. litų - kiekvienai apskričiai iki 38 tūkst. litų.

Prieš dvejus metus agentūros įgyvendinta panaši programa net kas dešimtą dalyvį paskatino įsteigti savo įmonę, kas aštuntas įsigijo patentus ūkinei ir komercinei veiklai. Kiti verslininkai susirado partnerių arba išvengė žlugimo. Programos metu, suteikus paslaugas, buvo sukurtos 233 darbo vietos.

Projekto "Verslo plėtra" metu konsultacijos bus teikiamos kiekvienai įmonei atskirai, sprendžiant jų individualius klausimus. Įmonė gali gauti iki 30 valandų finansų, rinkodaros, teisės ir kitų ekspertų konsultacijų. Iki dvejų metų veikiančioms įmonėms subsidijuojama 80 proc. paslaugų kainos. Viena konsultacinė valanda įmonei kainuoja vidutiniškai apie 18 litų. Projekto įgyvendinimui suteikta 295 tūkst. litų subsidija. Vienai apskričiai skiriama iki 49 tūkst. litų.

"Verslo sėkmė, jo konkurencingumas priklauso nuo verslininkų darbo įgūdžių ir žinių. Smulkiesiems, o ypač pradedantiesiems, verslininkams konsultacijos bei mokymo paslaugos yra sunkiai prieinamos ir brangios, todėl verslininkų konsultavimas ir mokymas lengvatinėmis sąlygomis yra viena tikslingiausių verslo rėmimo formų", - teigia projektų vadovė, LSVVPA Programų skyriaus viršininkė Irena Pakonaitienė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.