aA
Per tris savaitgalio paras Lietuvos keliuose įvyko 58 autoavarijos, kurių metu 12 žmonių žuvo ir 87 buvo sužaloti. Tarp žuvusiųjų - 3 vaikai, dar 15 vaikų per eismo nelaimes sužeista.
avarija gatvė
© "Lietuvos žinios"
Eismo priežiūros tarnybos duomenimis, daugiausiai žmonių nukentėjo sekmadienį, - net 7 eismo dalyviai žuvo ir 42 buvo sužaloti.

Skaudžiausia sekmadienio nelaimė įvyko Pasvalio rajone, kelio Pumpėnai-Pušalotas-Joniškėlis-Linkuva 4-ajame kilometre. Avarijos aukos - trys žuvę ir keturi sužeisti žmonės. Apie 16.30 val. 27 metų panevėžiečio Gintauto Jonelio vairuojamas automobilis "BMW 735" nuvažiavo į kairę pusę nuo kelio sankasos ir trenkėsi į medį.

Autoavarijos metu žuvo vairuotojas G.Jonelis ir 17 metų keleivė, Pasvalio rajono Mikoliškio kaimo gyventoja Donata Švederauskaitė. To paties kaimo gyventoja, 21 metų Božena Brodova nuo patirtų traumų mirė ligoninėje.

Du sunkiai sužaloti keleiviai - 18 metų mergina ir 16-metis jaunuolis gydomi Panevėžio ligoninės reanimacijos skyriuje, o lengvesnes traumas patyrę 19 ir 42 metų keleiviai - Pasvalio ligoninės Traumatologijos skyriuje. Kelių policijos pareigūnų teigimu, ši nelaimė įvyko viršijus saugų greitį.

Per kitą sekmadienio avariją du žmonės žuvo ir du buvo sužeisti.

Apie 20 val. Šilalės rajono Vabolės kaime, kelio Laukuva-Šilalė 12-ajame kilometre, 21 metų Šilalės rajono gyventojo Mindaugo Martinavičiaus vairuojamas automobilis kelio vingyje išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu "Mercedes Benz 190", vairuojamu V.U.P. (g. 1971).

Avarijos metu mirtinas traumas patyrė "Honda Accord" keleivės: 61 metų Valerija Martinavičienė ir 28 metų Ligita Martinavičiūtė. Sužeisti ir abiejų automobilių vairuotojai - avarijos kaltininkas dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę, o V.U.P. gydomas ambulatoriškai.

Dar viena kraupi sekmadienio avarija apie 17.50 val. įvyko Rietavo savivaldybės teritorijoje, automagistralės Klaipėda-Kaunas-Vilnius 52-ajame kilometre. Kaip manoma, sprogus galinei automobilio padangai, 46 metų Kauno rajono gyventojo Kęstučio Elijošiaus vairuojamas automobilis "Ford Transit" buvo sumėtytas važiuojamojoje kelio dalyje, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, ir, apsivertęs 3-4 kartus, nuriedėjo nuo kelio sankasos.

Autoavarijos metu buvo mirtinai sužalotas keturmetis berniukas, o jo motina ir dar viena moteris bei jos trimetis sūnus - sužeisti. Sunkių traumų patyręs vairuotojas gydomas Plungės ligoninės reanimacijos skyriuje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.