aA
Prie Švenčionių rajono pašto automobilio dugno rastas pritvirtintas paketas nėra sprogmuo ir pavojaus nekelia, nustatė Policijos greitojo reagavimo rinktinės (GRR) "Aras" išminuotojai.
Pirmadienio rytą "Aro" išminuotojai skubėjo į Vilniaus pakraštyje Eišiškių plente 26 kilometre esančias automobilių remonto dirbtuves, kur remontuojamos pašto mašinos.

Keltuvu pakėlus Švenčionių rajono paštui priklausantį automobilį "Moskvič 412", pastebėtas izoliacine juosta apvyniotas ir prie dugno pritvirtintas paketas. Į įvykio vietą buvo iškviestos specialiosios tarnybos, evakuoti žmonės.

GRR "Aras" vyresnysis komisaras Viktoras Grabauskas BNS sakė, kad išminuotojai peršvietė įtartiną daiktą ir nustatė, kad jame nėra sprogmenų. "Sprogmenimis "nekvepėjo" nė kiek. Čia kažkas panašaus į papildomą signalizaciją, į "slapuką", - BNS sakė komisaras.

Tuo tarpu vairuotojas pareigūnams teigė nieko panašaus į automobilį nemontavęs. Pareigūnai pastebėjo, kad įtartinas daiktas prie dugno buvo pritvirtintas ne taip seniai - jis nebuvo labai purvinas. Išardytas mechanizmas atiduotas tirti ekspertams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.